Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 november 2002

CoBouw congres over aanbesteden in de toekomst


Woensdag 05 november hield het dagblad CoBouw een zeer druk bezocht congres over aanbesteden in de toekomst. Meer dan 300 bouwers, juristen, adviseurs en opdrachtgevers waren onder leiding van Prof. Hennes de Ridder bijeen om te luisteren naar vier inleiders en om te discussieren over de problemen naar aanleiding van de enquete Bouwfraude. Voorzitter Brinkman van het AVBB beet het spits af. De sector moet wezenlijk veranderen betoogde hij en hij gebruikte daarbij termen als opstappen bij fout gedrag, prekwalificatie van bedrijven [wat kan een bedrijf wel en wat niet] en de instelling van een brede commissie om met nieuwe aanbestedingsvormen te komen. De Vries van de raad van bestuur van Neerlands grootste bouwer BAM NBM kwam op voor de echte aannemers met de mededeling dat naast innovatie een bouwer ook gewoon zijn brood moet kunnen verdienen.

Jurist Jansen van de Universiteit Tilburg sprak over de achtergronden van de fraude en vooral de oorzaken van het in de fout gaan en bepleitte meer transparantie via zijn eigen 'model Jansen' bij aanbestedingen. Bestuursvoorzitter Hazewinkel van Volker Wessels Stevin tenslotte gaf hoog op over het Engelse model naar aanleiding van de grote operatie 'Rethinking Construction' om de ingezakte bouwsector daar weer op de rails te krijgen. Vormen van partnering zijn daar het sleutelwoord. Kortom een interessante middag bij een sector in moeilijk vaarwater. Pikant detail was dat er geen enkele opdrachtgever te vinden was die op de sprekerslijst wilde... iedereen wacht met spanning op 12 december, de publicatiedatum van het enquete-rapport.

bron: - BOX 867/CoBouw

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl