Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

7 januari 2004

New York kiest monument voor slachtoffers '11-9'

Twee aan elkaar gespiegelde vijvers op de plek waar de beide torens van het World Trade Center tot 11 september 2001 stonden - dat is het belangrijkste idee achter het winnende ontwerp voor een monument voor de slachtoffers van de aanslagen in New York.


Gisteren maakte een speciale jury haar keuze.
Het ontwerp van architect Michael Arad, die zijn creatie 'Reflecting Absence' heeft genoemd, werd gekozen uit de ontwerpen van acht finalisten. In totaal werden er 5.201 ontwerpen voor het momument ingediend.
De dertienkoppige jury zei te hebben gekozen voor een ontwerp waarin het grote verlies het beste inzichtelijk is gemaakt. Volgens het juryrapport is het ontwerp van Arad ,,krachtig en vol eenvoud'' en een ontwerp dat door middel van ,,het benadrukken van de voetafdrukken van de Twin Towers'' een belangrijk symbool maakt.


De bomen die willekeurig rond de dieper gelegen vijvers worden geplant ,,symboliseren het leven'', aldus het rapport. Aan weerzijden van de vijvers wordt een stenen begrenzing geplaatst waarop de namen van de 2.752 slachtoffers van de aanslagen worden gegraveerd. Ook worden de namen toegevoegd van de zes mensen die omkwamen tijdens de bomaanslag op het WTC in 1993. Het oorspronkelijke monument ging in 2001 samen met de torens verloren.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl