Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

12 januari 2004

Viaduct krijgt vloerverwarming

Een viaduct bij knooppunt Benelux op de snelweg A15 in Rotterdam heeft woensdag 'vloerverwarming' gekregen. In opdracht van het gemeentelijk havenbedrijf is een reusachtige warmtecollector geplaatst (oppervlakte tienduizend vierkante meter, lengte driehonderd meter). Het systeem dat de temperatuur reguleert, slaat 's zomers warmte op waarmee 's winters het wegdek wordt verwarmd. De reusachtige vloerverwarming moet minder slijtage in de zomer en minder gladheid in de winter opleveren.

In het wegdek zijn buisjes gelegd, waardoor water stroomt. Het in de zon opgewarmde vocht gaat naar een diepe zandlaag, waar het in de koude maanden weer uit wordt gepompt. Tevens is het resultaat dat het wegdek in de zomer minder slijt.

De collector is met zijn oppervlakte van 10.000 vierkante meter en een lengte van 300 meter een van de grootste toepassingen van het zogenoemde temperatuurregulatiesysteem in Nederland. De collector is zo groot dat er nog genoeg energie overblijft om gebouwen in de omgeving te verwarmen.

Het gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam, beheerder van het viaduct, ziet de collector ook als proefproject voor mogelijk nieuwe collectoren.

bron: de Telegraaf

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl