Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

17 januari 2004

BouwNed Digitale Aannemer van het jaar gekozen


Bouwbedrijf De Rooy uit Sprundel is uitgeroepen tot BouwNed Digitale Aannemer van het jaar. Op de BouwVakbeurs Zuidlaren ontving bedrijfsleider Toon Taks van het winnende bedrijf de trofee uit handen van juryvoorzitter Henk Waaijenberg van BouwNed. De Rooy werd door de jury met name uitgekozen vanwege de succesvolle toepassing van een virtuele kantooromgeving, een unicum binnen het kleinere en middelgrote bouwbedrijf.

De trofee voor de BouwNed Digitale Aannemer wordt jaarlijks uitgereikt aan een bouwonderneming die zich onderscheidt door vernieuwend gebruik van ICT in haar bedrijfsvoering. “Bouwbedrijf De Rooy heeft vanuit een heldere visie op ICT in de praktijk bewezen dat toepassing ervan de communicatie tussen de bouwplaatsen en het kantoor daadwerkelijk kan verbeteren. Het bedrijf laat zien dat ICT eenvoudig toepasbaar is, enthousiast wordt ontvangen door het kantoor- en bouwplaatspersoneel en aantoonbaar faalkosten reduceert. Dat een virtuele kantooromgeving breed geschikt is voor MKB-bouwbedrijven, nauwelijks leertijd vraagt en geen extra investeringen met zich meebrengt, hebben we in de dagelijkse praktijk nog zelden gezien”, aldus het juryrapport.

Gedurende het jaar 2003 zijn in het kader van het BouwNed-project De Digitale Aannemer veel ICT-innovaties onder de aandacht gebracht van de bouwbedrijven. Via regionale bijeenkomsten in zogeheten ‘BouwLokalen’ zijn vele honderden ondernemers voorgelicht over projectmanagement nieuwe stijl, het thema van 2003. Projectmanagement nieuwe stijl bestaat ondermeer uit documentenbeheer, communicatie via internet, kennismanagement en dit gerelateerd aan de interne reguliere projectbewaking. Om in aanmerking te komen voor de prijs BouwNed Digitale Aannemer van het jaar, is door de jury met name gekeken naar de invulling van deze thema’s en de algemene toepasbaarheid ervan.

Uiteindelijk waren er drie bedrijven genomineerd. Naast het winnende bedrijf waren dat BAM Rail bv uit Breda voor de applicaties KennisWeb en InnovatieWeb en Bouwbedrijf Hardonk & Ebenau uit Deventer, vanwege de integratie en praktische toepassing van ICT-hulpmiddelen en procesoptimalisatie binnen de bouwketen volgens het HOTPLANS concept.

De jury staat onder voorzitterschap van Henk Waaijenberg, beleidsadviseur ICT van BouwNed, en bestaat verder uit G. Odenkirchen van Syntens, drs. R. Provoost van USP Marketing Consultancy, ir. G. Pieters van SBR en mw. S.Elbers van BouwNed.

Het is het tweede keer dat de prijs voor de Digitale Aannemer van het jaar is uitgereikt. Bedrijven die zich willen opgeven voor de prijs van volgend jaar, kunnen terecht op www.dedigitaleaannemer.nl

bron: Bricsnet

meer info: Bouwned

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl