Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 januari 2004

Routeontwerp A12: Schermen brengen geluk

Het project Routeontwerp A12 is één van de voorbeeldprojecten uit de Architectuurnota.
In het Routeontwerp A12 werkt het ministerie van Verkeer en Waterstaat samen met andere ministeries en partijen aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van de weg en haar omgeving.

Probleem
Dagelijks brengen miljoenen mensen een groot deel van hun tijd op de snelweg door. Hiermee is de snelweg een van de meest bezochte openbare ruimten geworden. Toch lijkt de snelweg ook vaak een verwaarloosde openbare ruimte. Er ontbreekt een eenduidige visie op routeniveau voor de inrichting van de weg (zoals de viaducten, onderdoorgangen en geluidsschermen), waardoor het geheel een onsamenhangend en rommelig karakter krijgt. De ruimtelijke kwaliteit van de omgeving van de snelweg is eveneens in het geding, doordat een visie op de ruimtelijke ontwikkelingen rond de snelweg ontbreekt. Vaak is verrommeling en nivellering van de omgeving van de snelweg het gevolg.

Doel
De opgave van dit project is om op routeniveau een consistent ontwerp te realiseren voor de weg, de geluidwerende voorzieningen en de landschapskwaliteit van de omgeving.
Het uiteindelijke doel van dit voorbeeldproject is om tot ontwerpprincipes en procesvereisten te komen die dit kunnen bewerkstelligen. Deze lessen uit het Routeontwerp A12 kunnen vervolgens voor het gehele netwerk van rijkswegen worden toegepast.

Aanpak
Om tot een consistent ontwerp te komen voor de weg, de geluidwerende voorzieningen en de landschapskwaliteit van de omgeving, worden ontwerpers vroegtijdig ingeschakeld in de planvormingsprocessen. In de beschrijving van de drie deelprojecten op deze site (het Scherm, de Weg en de Omgeving) kunt u meer lezen over de manier waarop aan dit ontwerpend plannen gestalte wordt gegeven.

meer info: Route Ontwerp A12 en Routeontwerp

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl