Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 februari 2004

Microsoft weerstaat aanval virus Mydoom.B

Softwaregigant Microsoft heeft de aanval van het virus Mydoom.B doorstaan. Hoewel duizenden besmette computers contact probeerden te leggen met de internetpagina van Microsoft, bleef het doelwit van de aanval tot en met woensdagochtend bereikbaar, meldde een woordvoerder van het bedrijf van de rijkste man ter wereld, sir Bill Gates.

Bereikbaar
Mydoom.B is een minder agressieve variant van het computervirus, dat sinds zaterdag ook de internetpagina van softwarehuis SCO teistert. SCO probeert munt te slaan uit de rechten van het vrije besturingssysteem Linux van Linus Torvalds. De pagina van Microsoft was ook woensdagochtend (4 februari 2004) wel slecht bereikbaar. Net als SCO heeft Microsoft voor noodgevallen een alternatieve website geopend.

Beloning
De softwareproducent Microsoft en SCO hebben samen een beloning van een half miljoen dollar uitgeloofd voor de tip die naar de makers van de virussen leidt.

Viruscheck noodzaak
Voor site-owners en gebruikers blijft het noodzaak om een virusscanner te gebruiken. Daarmee kunnen de bestanden onderzocht worden op de aanwezigheid van een virus. Onder andere Norton en Virex (McCafee) hebben zijn noodzakelijke software-hulp. Daarnaast kunnen providers nog virusfilters plaatsen. Bij XS4ALL is dat zonder verdere kosten als je daar een abonnement hebt.

meer info: XS4ALL - Microsoft - Apple

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl