Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

7 februari 2004

Centraal Plan Bureau: meer files door fiscale regels

De regels over de fiscale behandeling van auto's, die sinds 1 januari van kracht zijn, leiden tot meer verkeer per auto en tot een stijging van files in de ochtendspits met 9 procent.

Dat concluderen de Adviesdienst Verkeer en Vervoer van Rijkswaterstaat, het Milieu- en Natuurplanbureau en het Centraal Planbureau (CPB) in een gezamenlijke studie, die zij gisteren hebben gepubliceerd.
Het gaat om zes maatregelen, die vooral bedoeld zijn om de regelgeving eenvoudiger te maken, maar die ook leiden tot een verlaging van de kosten voor het woon-werkverkeer. Per saldo leiden de maatregelen tot een toename van de mobiliteit over alle weekdagen met 1,7 procent. De congestie, het vast komen staan in files, neemt dan gemiddeld toe met 6 procent, maar in de ochtendspits is dat nog meer, 9 procent.

Voor filehaters hoeft het onderzoek niet direct een reden te zijn de auto van de hand te doen. De effecten, zoals de onderzoekers die berekend hebben, doen zich pas op lange termijn voor. Zo zal het bij het woon-werkverkeer enkele jaren duren voordat de werkgevers de vergoedingen van de reiskosten hebben aangepast aan de nieuwe grenzen die de fiscus stelt. Het effect van ruimere vergoedingen zal zijn, dat mensen genoegen nemen met langere afstanden tussen wonen en werken, maar dat effect treedt pas op als zij een nieuwe woning of een nieuwe baan nemen.

 

bron: ANP

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl