Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

27 februari 2004

Inflatie eurolanden in februari sterk gedaald

De gemiddelde inflatie in de twaalf eurolanden is in februari sterk gedaald tot 1,6 procent op jaarbasis. Dat is het laagste cijfer sinds de introductie van de euro. 

Het inflatiecijfer is een eerste voorlopige schatting die bureau Eurostat vrijdag heeft gepubliceerd. In januari was de geldontwaarding nog 1,9 procent. Het komt bijna nooit voor dat de inflatie in een maand tijd zo sterk stijgt of daalt.
De zeer lage inflatie betekent een steun in de rug voor politici die eisen dat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente verlaagt. Onlangs vroegen de premiers van Duitsland en Frankrijk openlijk om een lagere rente. Ze hopen zo de economie een zetje te geven.

Het beleid van de ECB is erop gericht de inflatie op maximaal 2 procent te houden. Vorig jaar schommelde die het hele jaar rond dat percentage, maar het jongste cijfer duikt er dus ver onder.
Sinds de eurobiljetten en -munten in 2002 in omloop zijn gekomen, is de inflatie niet meer zo laag geweest. Alleen in 1999, toen de euro slechts op papier bestond, was geldontwaarding nog lager. In de zomer van dat jaar schommelde de inflatie rond de 1 procent.
Sindsdien is het percentage gestegen naar rond de 2.

Het inflatiecijfer van 1,9 procent voor januari betekent overigens een lichte bijstelling ten opzichte van de eerste Eurostat-schatting van 2 procent.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl