Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

1 maart 2004

PSIB Proces- en systeeminnovatie in de bouw

PSIB staat voor nationaal impulsprogramma voor "Proces- en Systeeminnovatie in de Bouwsector". De invulling en de opzet van het programma wordt uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van de Commissie Robers.

De kern van het PSIB programma wordt bepaald door de andere marktwerking die in de bouwsector nodig is; een andere interactie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers; van een laagste prijs criterium naar een selectie op waarde. De vraagzijde zal zich verder moeten professionaliseren ten aanzien van de vraag, zodat de marktwerking optimaal wordt benut en de markt ruimte krijgt voor waardecreatie. De aanbodzijde zal zich verder moeten professionaliseren in de richting van klantoriëntatie onder andere door het opheffen van de fragmentatie in de keten (ketenintegratie en clustervorming). Deze systeeminnovatie in de bouwsector en de toenemende complexiteit vraagt om innovatie van het procesmanagement en procesmodellering ondersteund door ICT-tools.
De ontwikkelde kennis en kunde zal worden verankerd in de bestaande kennisinfrastructuur. PSIB streeft dan ook naar een versterking van de bestaande kennisinfrastructuur. Kennisimplementatie naar de bouwpraktijk en het initiëren van leerprojecten, leren van de praktijk en het geleerde toepassen, zijn essentiële onderdelen van het PSIB programma.

meer info: PSIB

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl