Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

24 maart 2004


‘Stapelwegen’ gaan veel geld kosten

Het aanleggen van dubbeldeks snelwegen, rijbanen boven al bestaande, kost veel geld, zo is onlangs gebleken. Rijkswaterstaat ziet dan ook weinig in een dubbeldeksweg bij de A28 in de buurt van Zwolle, ook al omdat men de aanleg daar niet erg praktisch achtte.

Een dubbeldeks snelweg met aparte lagen voor doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer is vergeleken met gewone wegverbredingen twee tot drie keer zo duur. Een dubbeldekker schept bovendien als het ware een tunnelbuis waarmee men in de toekomst geen kant meer op kan. De A28 ligt ter plaatse al op een hoog talud en verkeer dat nog hoger boven de stad zou rijden, zou enorme geluidsschermen noodzakelijk maken. Ook is nog gekeken naar de mogelijkheid om de weg dieper aan te leggen en hem vervolgens dubbeldeks te maken. Dat zou dan nog duurder uitpakken omdat er grond moet worden afgegraven en afgevoerd. Overigens valt te betwijfelen of er op korte termijn dubbeldeks wegen in ons land zullen komen. Zo is minister Peijs van V&W daar sterk tegen omdat een financiële dekking ontbreekt en het ministerie is er ook nooit erg voor geweest.
 

bron: Land + Water

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl