Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

29 maart 2004

 

Onderzoek naar misbruik energiepremieregeling
De VROM-inspectie onderzoekt of misbruik is gemaakt van de energiepremieregeling (EPR), die in oktober 2003 is afgeschaft. In de laatste maand zijn ruim 60.000 aanvragen voor de regeling binnengekomen.

In februari 2004 meldde staatssecretaris Van Geel (VROM) al dat het aantal aanvragen in 2003 veel hoger was uitgevallen dan begroot. Er bleek voor 175 miljoen euro aanvragen binnengekomen op een budget van 76 miljoen euro.
De EPR was bedoeld om mensen te stimuleren energiezuinige apparaten aan te schaffen, duurzame energie te gebruiken en energie te besparen in huis. De regeling is per 16 oktober 2003 afgeschaft als onderdeel van de bezuinigingen van het kabinet.

De inspectie gaat nu bij 2400 aanvragers controleren of de aangevraagde apparaten en voorzieningen ook daadwerkelijk zijn aangeschaft en binnen de verplichte dertien weken zijn geïnstalleerd. Het gaat hierbij onder meer om zonnepanelen en zonneboilers.
Uit eerder onderzoek van de VROM-inspectie was al gebleken dat sommige installatiebedrijven informatie in de leveringscontracten met klanten hebben vervalst. Hierdoor zijn zonnepanelen onterecht voor een energiepremie in aanmerking gekomen.

Bron: Persbericht ministerie van VROM - Vrom


 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl