Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

28 april 2004

WERKGOED Jaar van de Metselaar is geopend
 
Tijdens de nationale finale van de VMBO-metselwedstrijden is het Jaar van de Metselaar feestelijk geopend door Elco Brinkman, voorzitter van het AVBB. Door het metselen van een natuursteen tegel werd het startsein gegeven voor een jaar vol activiteiten voor de metselbranche. Tevens vond de uitreiking plaats van de nieuwe cd-rom METSELGOED aan Arnold Blonk en Henk Klein Poelhuis, bestuursleden van de AVM.
 
De jaarlijkse finale van de metselwedstrijd voor het VMBO vond dit jaar plaats in Voorhout op het Teylingen college. Na drie voorrondes streden in de zinderende finale 18 VMBO-leerlingen om de Zilveren Troffel en de Zilveren Voegspijker. Het werkstuk bestond uit zes speciaal ontworpen zitbanken voor de school en het naastgelegen zwembad. Winnaar bij het metselen werd Stephan Kemna van het Pius X College uit Almelo. Bij het voegen ging Klaas van Dillen naar huis met de Zilveren Troffel.
 
De metselfinale werd georganiseerd door KNB (Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten) en het Teylingen College, samen met WERKGOED en Bouwradius. WERKGOED is de projectnaam voor het Arboconvenant Bouw.
 
Jaar van de Metselaar
In het Jaar van de Metselaar vraagt WERKGOED bouwbreed aandacht voor het werk van metselaars, opperlieden en blokkenverlijmers. Metselen is mooi werk, maar ook lichamelijk zwaar: 1.000 keer per dag bukken is geen uitzondering. Opperen betekent meestal veel tillen. Metselaars hebben ook te maken met schadelijk kwartsstof.
Door moderne hulpmiddelen en werkmethodes te gebruiken blijft een metselaar gezond en is hij in staat om jarenlang fit z’n werk te blijven doen. WERKGOED wil dit stimuleren door voorlichting in het onderwijs en demonstraties tijdens regionaal georganiseerde ‘Weken van de Metselaar’ in het najaar.
 
METSELGOED
Speciaal voor het beroepsonderwijs metselen is de cd-rom METSELGOED ontwikkeld. 
Een praktijkgerichte, interactieve onderwijsmodule, waarmee leerlingen zelf aan de slag kunnen. Centraal staan gezond werken en goede arbeidsomstandigheden voor de metselaar. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: opgehoogd metselen, mechanisch opperen, kwartsstof, KAM/Arbozorg en lichamelijke oefening. De module is in opdracht van WERKGOED vervaardigd door Bouwradius.
 
Tijdens de opening van het Jaar van de Metselaar is het eerste exemplaar van de cd-rom overhandigd aan voorzitter Arnold Blonk en secretaris Henk Klein Poelhuis van AVM (Aannemers Vereniging Metselwerken). AVM heeft haar medewerking verleend aan de totstandkoming van METSELGOED
 
Wat is WERKGOED  
Dit is de projectnaam van het Arboconvenant Bouw, waarmee AVBB, FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen gezond werken in de bouw stimuleren. Doelstellingen van WERKGOED zijn minder bukken en tillen, minder blootstelling aan kwartsstof en oplosmiddelen en een betere organisatie van bouwprojecten.
 

Brinkman start metseljaar


Elco Brinkman en winnaar Stephan Kemna openen jaar van de Metselaar

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl