Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

29 april 2004

Eén belangenbehartigende bouworganisatie is stap dichterbij gekomen

De nieuwe, brede belangenbehartigende organisatie voor de bouwsector is een stap dichterbij gekomen. Komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt.

Besturen van het AVBB en de aangesloten lidverenigingen hebben op woensdag 28 april brede steun uitgesproken voor de verdere uitwerking van het voornemen om tot één nieuwe bouworganisatie te komen. Die komt dan in de plaats van de huidige federatieve structuur van AVBB en lidverenigingen.
Doel van de organisatorische verandering is vergroting van de bestuurlijke slagvaardigheid en verhoging van de operationele doelmatigheid en effectiviteit. Er wordt naar gestreefd dat de nieuwe organisatie op 1 januari a.s. operationeel is.

Binnen enkele weken wordt een interim-bestuur samengesteld dat het voorbereidingsproces zal begeleiden. Dit wordt geleid door mr.drs. L.C. Brinkman. De formele besluitvorming zal later dit jaar plaatsvinden.
Gebleken is dat een klein aantal verenigingen, waaronder de gespecialiseerde aannemers, om hen moverende redenen vooralsnog geen deel zal uitmaken van de nieuwe organisatie. Bekeken zal worden op welke wijze in de toekomst toch op vruchtbare wijze kan worden samengewerkt.

Bij de besluitvorming over toetreding tot de nieuwe vereniging is herkenbaarheid van dienstverlening en belangenbehartiging voor alle aangesloten bedrijven als zwaarwegend punt naar voren gebracht.

bron: AVBB

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl