Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

30 april 2004

Romex Color sneldrogende verf markeert wegen sneller en langer

Romex Color is een sneldrogende verf op basis van een zelfverdichtende bitumenemulsie. Volgens Romex is het product een sneller te verwerken en een langer functionerend alternatief voor de klassieke epoxyharsen. Epoxyharsen moeten volgens Henk Hilverink van Aquagreen vaak met dure machines in verschillende lagen worden aangebracht. Bovendien moet deze verfsoort vaak al na zes maanden door hechtingsproblemen worden gerepareerd of vervangen, zegt hij. Romex Color kent deze problemen, mits onder goede omstandigheden aangebracht, veel minder, aldus Hilverink. Bij normaal gebruik gaat het jaren mee.

Het basismateriaal voor de verf wordt geleverd in emmers van 25 kilo. Voor het aanbrengen worden de verschillende in flessen bijgeleverde componenten (vulstoffen, cement en bitumenemulsie) gemengd met een staafmixer, zoals stukadoors die ook gebruiken of in een betonmolen. Daarna wordt het vloeibare materiaal uitgegoten op de werkplek en verdeeld met een rubberen trekker. Bij een temperatuur van 20 graden Celsius of meer is de verf na één uur droog en weer berijdbaar. De ondergrond moet minstens 10 graden warm zijn en vooraf licht zijn bevochtigd.

Gereinigd
Een asfalt ondergrond moet vooraf worden gereinigd met een hogedrukreiniger. Loszittende delen en oude wegmarkeringen moeten worden verwijderd. Ook een betonnen ondergrond moet vooraf worden schoongemaakt, minstens met een hogedrukreiniger, maar beter nog met een kogelstraler of een frees.
De verf mag niet worden aangebracht als het regent. Ook tijdens het drogen mag er geen regen vallen, om wegspoelen van de deklaag en optreden van kleurverschillen te vermijden. Regen kan ook de hechting verminderen. De verflaag is waterdampdoorlatend, vorstbestendig en recycleerbaar en heeft een hoge slipweerstand. Romex Color is er in de standaardkleuren rood, blauw, groen en geel.
 

bron: Cobouw

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl