Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 mei 2004

Spuitrobot versterkt diepwanden parkeergarage

Van ’t Geloof Betonbescherming heeft een lcd-aangestuurde droger/spuitmachine en een op afstand bestuurde spuitrobot op rupsbanden voor het aanbrengen van spuitbeton gebruikt bij de grote parkeergarage in het project Mosae Forum in Maastricht.

De droger/spuitmachine was uitgerust met een voorbevochtigingsinstallatie om stofvorming te voorkomen. Door de combinatie van deze machine met droog spuitbeton zijn afstanden tot vijftienhonderd meter horizontaal en tweehonderdvijftig meter verticaal te overbruggen. Op die manier kon het bedrijf alle locaties in de Maastrichtse bouwput – tot driehonderd meter horizontaal en honderd meter verticaal – vanuit één opstelling bereiken.

Een belangrijk logistiek voordeel waarbij het andere bouwverkeer nauwelijks hinder ondervond. De spuitrobot – de enige in Nederland zegt het bedrijf – gaf optimale manoeuvreerbaarheid. Er is geen hoogwerker nodig en de robot kan in alle hoeken komen. Bovendien is dure steigerbouw overbodig. De vierlaagse parkeergarage met daarboven een winkelcentrum en een stadskantoor, is onderdeel van een grootschalige binnenstedelijke herontwikkeling in Maastricht.

meer info: Van 't Geloof Betonbescherming

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl