Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

9 mei 2004

Streetprotection houdt bestrating onkruidvrij

Streetprotection, een product op waterbasis, voorkomt dat in de voegen in bestrating onkruid gaat groeien. Het product is milieuvriendelijk en gemakkelijk aan te brengen. Drukloos sproeien volstaat en speciale apparatuur is daar eigenlijk niet voor nodig.

Bij het sproeien zakt de ongevaarlijke waterbasis in de ondergrond weg en blijft het werkzame bestanddeel - gemaakt uit natuurlijke stoffen - in de voegen achter. Daar voorkomt het jarenlang de groei van onkruid en mossen.
Bijkomend voordeel is, aldus leverancier Pressplate uit Breda, de toegenomen cohesie van het voegzand, waardoor de bestrating nog strakker blijft liggen en minder snel verzakt. Bij het eventuele opnemen van de bestrating wordt de cohesie overigens gemakkelijk weer verbroken, zodat met hetzelfde materiaal kan worden herbestraat.

Ontgroenen
De stabilisator kan het best worden aangebracht bij nieuw bestratingswerk of na grondig uitspuiten - 3 tot 5 centimeter diep - van de voegen van de bestaande bestrating met een hogedrukspuit en het vervolgens goed invegen met schoon en vooral droog zand.
Voor (gemeentelijke) onderhoudsdiensten kan deze werkwijze een forse besparing betekenen. Want waar voorheen elk voorjaar de bestrating moest worden “ontgroend”, kan na een behandeling met Streetprotection vele jaren worden afgezien van onkruidverwijdering. En dat scheelt.

 

meer info: Pressplate

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl