Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

15 mei 2004

Neprom-prijs voor wijk Nieuw Monnikenhuizen

De nieuwe woonwijk Nieuw Monnikenhuizen in Arnhem heeft de Neprom-prijs voor projectontwikkeling gewonnen. De wijk, gebouwd op het voormalige terrein van voetbalclub Vitesse, is een project van de gemeente Arnhem en ontwikkelaar Johan Matser.

Volgens het juryrapport staan bij het winnende Nieuw Monnikenhuizen ‘stedenbouw, architectuur en de inrichting van de openbare ruimte op een hoog niveau en geven die blijk van een scherp oog voor het detail en voor de duurzaamheid op termijn’. Eerder won Nieuw Monnikenhuizen al de Omgevingsarchitectuurprijs.

Hoogwaardige ontwikkeling
De Neprom-prijs voor locatieontwikkeling is ingesteld om hoogwaardige ontwikkeling van stedelijke locaties te stimuleren. Het is de bedoeling dat de nieuwe prijs, bestaande uit een geldbedrag van 25.000 euro en een kunstwerk, elke twee jaar wordt uitgereikt. De jury kijkt bij de beoordeling naar de samenwerking tussen gemeente en marktpartijen, de ruimtelijke inpassing, de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit en de belevingskwaliteit.
Van de tachtig ingediende locaties werden er in het voortraject vijf genomineerd. Naast Nieuw Monnikenhuizen waren dat het Regenboogpark in Tilburg, het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede, De Commissaris in Venlo en Sijtwende in Voorburg-Leidschendam.

bron: Zibb.nl

meer info: Johan Matser Projectontwikkeling - Neprom

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl