Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

22 mei 2004

 

Pas maandagochtend weer normaal treinverkeer

Het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal zal pas maandagmorgen vanaf het begin van de dienst weer volledig genormaliseerd zijn. Dat is de verwachting van ProRail. Vrijdagavond botsten ten oosten van het Centraal Station twee treinen op elkaar. Daarbij vielen twintig gewonden, van wie twee er ernstig aan toe zijn. Zes personen liggen nog in een ziekenhuis.
Zaterdag omstreeks twaalf uur werd duidelijk dat in het verwrongen deel van de intercity zich geen personen meer bevonden. Tot dan had het reddingswerk daar nog rekening mee gehouden. De bergingswerkzaamheden zullen waarschijnlijk tot zondagmiddag duren.

Sinds zaterdagmorgen rijden weer treinen vanuit Amsterdam Centraal naar het westen (Schiphol, Haarlem en Zaandam). ProRail verwacht dat van de zes versperde sporen aan de oostzijde van het station er zondagochtend vanaf het begin van de dienstregeling twee vrijkomen en rond het middaguur nog eens twee. De laatste twee sporen zullen maandag bij aanvang van de dienst weer volledig hersteld zijn. De nachtnettreinen tussen Amsterdam en Utrecht worden in de nacht van zaterdag op zondag door bussen vervangen.
De vakbond voor rijdend personeel VVMC is van mening dat het veiligheidssysteem moet worden verbeterd. Bonden en personeel wijzen hier al een aantal jaren op. Het huidige systeem laat het soms afweten, zei zaterdag D. Cijs van de vakbond. Het personeel wil van de leiding weten wat hiervan de oorzaak is.

"Onze leden doen steeds meer meldingen van situaties die niet zouden mogen voorkomen. De problemen worden besproken in de veiligheidscommissie, maar er gebeurt verder weinig", aldus Cijs. Hij hoopt dat door het ongeluk iedereen weer is wakker geschud. Volgens de vakbondsman spelen ook de verkorte en snellere opleidingen van de machinisten een rol. "Het is vooral een geldkwestie."
De Nederlandse Spoorwegen hebben nog geen idee hoe groot de schade van het ongeval is. Het voorste rijtuig van het verongelukte treinstel waarin passagiers zaten, is total loss. Ook kunnen reizigers die vertraging hebben opgelopen, geld terugvragen van de NS.

Een woordvoerster zei dat ProRail al een eerste onderzoek naar de oorzaak van de botsing heeft uitgevoerd. Over de uitslag daarvan deed zij geen mededelingen.

bron: de Telegraaf

meer info: ProRail - Nederlandse Spoorwegen - bouwweb

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl