Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

26 mei 2004

50 bedrijventerreinen verkozen tot 'topprojecten'

Staatssecretaris Van Gennip (EZ) heeft 50 van de 3.600 bedrijventerreinen in Nederland aangewezen als 'topproject'. Voor het opknappen of uitbreiden van deze terreinen trekt het kabinet 200 miljoen euro uit.

Dat staat in het Actieplan Bedrijventerreinen (2004-2008) dat de staatssecretaris naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het actieplan sluit aan bij de nota Ruimte en maakt een einde aan het generieke beleid, waarbij het geld beschikbaar is voor alle bedrijventerreinen. 'Ik doe liever één terrein goed dan negen terreinen half', aldus Van Gennip.

Terreinen
Bij de keuze van de terreinen is onder meer gekeken naar de mogelijke winst voor de regio, de bereikbaarheid en de vestigingsmogelijkheden voor 'ruimtelijk moeilijk in te passen industrie'. 
De 50 terreinen hebben allemaal een bovenregionaal karakter en bevinden zich in regio's waar geherstructureerd moet worden en bedrijventerreinen schaars zijn. Het doel is om tot 2012 3500 hectare op te knappen en 7000 hectare aan nieuw bedrijventerrein te realiseren. 

Knelpunten
Het Centraal Plan Bureau (CPB) heeft berekend dat er tot 2020 bij hoge economische groei nog 23.000 hectare nieuwe bedrijventerreinen nodig zijn. 20% van de huidige 93.000 hectare bedrijventerrein (3.600 terreinen) is verouderd en moet worden geherstructureerd. Hierbij zijn bodemsanering, bereikbaarheid, onveiligheid en criminaliteit vaak knelpunten. 
Het kabinet vindt dat provincies en gemeenten in de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor de tijdige en voldoende aanleg van bedrijventerreinen. Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt gemeenten en provincies met beleid.

bron: regering.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl