Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 juni 2004

Monodrain: Kozijnen voortaan zonder ontsierende afwateringskapjes  Monodrain

 

Ontsierende afwateringskapjes op kozijnen behoren voortaan tot het verleden.

Een Nederlandse uitvinding, de MONODRAIN is dè oplossing, waarmee bij standaard vlakke profielen een onzichtbare onderafwatering wordt gerealiseerd. MONODRAIN is revolutionair in eenvoud, doch werkt doeltreffend en esthetisch.
Als fabrikant van aluminium gevelelementen werden Raymond Hamers en Harrie Bemelmans een jaar geleden door een gerenommeerd vastgoedontwikkelaar uitgedaagd om een oplossing te bedenken voor de ontsierende afwateringskapjes op kozijnen. Hun daaropvolgende idee is verder ontwikkeld in nauwe samenwerking met o.a. DSM Research (DADC), Syntens en LIOF. Daarbij is rekening gehouden met adviezen van architecten en specialisten in de gevelbouw, waaronder SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw).

Uiteraard heeft SKG de MONODRAIN beproefd.

De meeste profielleveranciers hebben weliswaar een vlak/smal profiel in hun programma met een extra kamer aan voorzijde, waardoor de afwatering aan onderzijde van deze kamer en dus zonder kapjes kan worden uitgevoerd. Doch een dergelijk profiel is duurder dan een normaal vlak profiel en in een beperkter aantal varianten c.q. afmetingen leverbaar. Bovendien zullen hierbij in een kozijnelement glasoppervlaktes ten opzichte van elkaar verspringen. Bij de MONODRAIN wordt in de kozijnsponning door en door een gat aangebracht, waarin een speciaal gevormd kunststof afvoerpijpje, dè MONODRAIN wordt geplaatst. De afwatering/ontluchting vindt plaats door middel van dit pijpje, welk uiteindelijk geklemd zit tussen de binnenzijde van de aanslag van het kozijnprofiel en de ruit.

bron: AEC Info

meer info: Monodrain
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl