Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

17 juni 2004

Extra maatregelen om taximarkt te verbeteren

Het kabinet neemt aanvullende maatregelen om de taximarkt verder te verbeteren, zoals de invoering van een verplicht examen voor taxichauffeurs per 1 juli en de introductie van een eenvoudig en transparant tariefsysteem.

Volgens het kabinet is met de liberalisering van de taximarkt wel een goede basis gelegd voor meer concurrentie op prijs en kwaliteit, maar zijn de resultaten in de praktijk nog onvoldoende. De nieuwe maatregelen moeten dat verbeteren. 
Naast het chauffeursexamen en het nieuwe tariefsysteem komt er ook een beter leesbare tariefkaart met een uniform taxivergunningnummer. De maatregelen sluiten aan bij de wensen van consumenten uit de Taximonitor 1999-2003. 
Minister Peijs (VenW) overlegt met de grote steden over een pakket gerichte maatregelen om de problemen op een aantal taxistandplaatsen in grote steden aan te pakken. Daarbij wordt onder meer gedacht aan intensievere controles op de standplaatsen.

Eerder zijn voor taxi's blauwe kentekenplaten, een keurmerk en een klachtenmeldpunt ingevoerd. Ook is het maximumtarief bevroren en zijn verschillende procedures bij de vergunningsverlening en de chauffeurspas vereenvoudigd en versneld. 

bron: Regering.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl