Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

29 juni 2004

Een bondgenoot in de strijd tegen bacteriën……….en een revolutionaire innovatie!

Delta Nederland lamelgordijnen zijn vanaf nu leverbaar met kunststof lamellen voorzien van een ingebouwde antibacteriële technologie. Daarmee een afdoend antwoord biedend op een acuut probleem: Het steeds groeiende aantal bacteriële besmettingen. Een absolute primeur!

In elk gebouw bevinden zich bacteriën zoals stafylokokken, streptokokken, listeria of salmonella. En dan laten we de resistente ziekenhuisbacteriën nog buiten beschouwing! Ondanks regelmatige en grondige schoonmaakbeurten blijven zij zich vermenigvuldigen. De airconditioning of het luchtbehandelingsysteem verspreidt ze overal en met hen het risico op gevaarlijke bacteriële besmettingen. Niet verwonderlijk dus dat architecten, projectontwikkelaars en facilitair managers in de gezondheidszorg steeds vaker bewust kiezen voor materialen, die bijdragen tot een gezonde leef- en werkomgeving.

Dankzij Delta Nederland lamelgordijnen, voorzien van deze revolutionaire techniek, kunnen zij de ongewenste indringers een stap voorblijven. Of het nu gaat om een ziekenhuis, verpleeghuis, kinderdagverblijf, hotel, zwembad, kantoorgebouw of zelfs woonhuis, de lamel past in elk interieur. Het is een decoratieve lamel van topkwaliteit, met een voorbeeldig hanggedrag, optimale brandveiligheid en een trouwe bondgenoot in de strijd tegen bacteriën.

Bewezen doeltreffendheid:
Daarvoor maken we gebruik van een nieuwe technologie: MICROBAN®. Microban® is een actieve antibacteriële bescherming, die tijdens de productie in de kunststof lamellen geïntegreerd wordt. Onafhankelijke onderzoeken in de belangrijkste internationale laboratoria (o.a. ISEGA, TNO, Law Laboratories, Institut Pasteur, Institut Fresenius) hebben de doeltreffendheid ervan steeds weer bewezen: de bacteriële besmettingsgraad van producten uitgerust met Microban® antibacteriële bescherming daalt met 99,9%.

All round bescherming:
Bovendien werkt Microban® over het gehele oppervlak van de lamel. Het is immers een mechanische en geen chemische bacteriedoder. Wanneer een bacterie in contact komt met een beschermde lamel, vernietigt Microban® de celwand, waardoor de bacterie niet langer kan leven, groeien of zich kan vermenigvuldigen. En in tegenstelling tot ontsmettingsmiddelen, die slechts plaatselijk en gedurende korte tijd actief zijn, biedt Microban® langdurige antibacteriële bescherming over de gehele oppervlakte van de lamel.

bron: AEC Info

meer info: Delta Nederland
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl