Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

1 juli 2004

NBD Bouwdocumentatie
NBD Bouwdetails,
de parametrische CAD bibliotheek voor
ontwerpers, tekenaars en bestekschrijvers

Volgende week verschijnt de eerste versie van de vernieuwde en uitgebreide CAD cd-rom van NBD Bouwdetails, de parametrische CAD bibliotheek van Nederland. Een tijdsbesparend hulpmiddel voor ontwerpers, tekenaars en bestekschrijvers.
De CAD CD bestaat uit drie uitgebreide CAD-bibliotheken. Naast de vertrouwde principedetails is deze uitgave nu ook uitgerust met een uitgebreide bibliotheek met 2D- en 3D symbolen en objecten en een bibliotheek met fabrikantgebonden symbolen, details en objecten.

Alle details, symbolen en objecten zijn parametrisch. Dit houdt in dat de eigenschappen van de objecten aangepast kunnen worden aan een specifiek ontwerp en daarmee te bewerken tot duizenden varianten.
Bovendien zijn alle details, symbolen en objecten opgeslagen in GDL, een compact en zeer flexibel bestandsformaat dat een vooraanstaande rol speelt in de internationale standaardisatie van de uitwisseling van getekende informatie. Ieder detail, symbool of object kan worden opgeslagen in alle gangbare CAD formaten. Daarbij is het mogelijk om op eenvoudige wijze informatielagen aan en uit te zetten en pentekeningen, arceringen, kleurgebruik etc. te converteren naar de eigen tekenmethodiek. Standaard is deze nieuwe uitgave uitgerust met enkele standaard vertaalsjablonen voor alle gangbare CAD-applicaties in Nederland. Men kan ook zelf eigen vertaalsjablonen creëren.

Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van de vernieuwde NBD Bouwdetails, kunt u de online demo bekijken op de website www.NBDonline.nl. Klikt u hiervoor op de banner van NBD Bouwdetails. Deze demo is voorzien van de volledige functionaliteit maar natuurlijk gevuld met een beperkt aantal Bouwdetails. Dit merkt u aan het beperkte aantal details dat u per rubriek kunt vinden en aan het beperkte resultaat op een zoekopdracht. Zie ook de toelichting op Software installatie voor een correcte werking van de online demo.
De CAD CD is ook beschikbaar als netwerkversie.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Nederlandse Bouw-Documentatie (NBD)
Bert Roeterdink
Telefoon: 070-3044339
E: nbdonline@wkths.nl
www.NBDonline.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl