Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

5 juli 2004

Afspraken voor meer seniorenwoningen
Rollator

 

Minister Dekker (VROM) en staatssecretaris Ross (VWS) gaan met woningbouwcorporaties en gemeenten afspraken maken om ervoor te zorgen dat er voor eind 2009 255.000 volledig toegankelijke seniorenwoningen bij komen.

Dat is de kern van het Actieplan 'Wonen met zorg en welzijn', dat de minister en de staatssecretaris naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

Minister Dekker gaat deze zomer met de gemeenten, de regio's en de provincies afspraken maken over de woningproductie voor de periode 2005 tot 2009. In deze afspraken gaat zij nadrukkelijk aandacht vragen voor het realiseren van voldoende woningen voor ouderen. Daarbij gaat het niet alleen om nieuwbouwprojecten, maar ook om renovatieprojecten in de oude stadswijken. 
Gemeenten kunnen voor geld uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing in aanmerking komen, als zij bij renovatieprojecten voldoende woningen voor ouderen realiseren. Ook is in de Nota Ruimte vastgelegd dat gemeenten de ruimte krijgen om voor de behoefte van de eigen inwoners te bouwen. Deze maatregel geldt ook voor de behoefte aan seniorenwoningen. Daarnaast overweegt Dekker om het voorrangsbeleid bij de verdeling van woningen voor ouderen aan te scherpen. 

De ministeries van VROM en VWS gaan het actieplan jaarlijks bijwerken en toezien op de ontwikkeling van het aanbod van woningen die goed toegankelijk zijn. De provincies houden de ontwikkeling bij in de voorbereidende en uitvoerende fasen. 

Bron:
Persbericht ministerie van VWS en VROM
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl