Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

16 juli 2004

Vulcan

Nieuw in het SVK gamma zijn de Vulcan gebakken kleiklinkers

U zoekt een natuurlijke overgang tussen uw woning en uw tuin ?
VULCAN kleiklinkers zijn een natuurlijk bouwmateriaal met een levendige uitstraling. Ze gaan een leven lang, en nog veel langer, mee en ze harmoniëren met elke bouwstijl... klassiek, rustiek, modern of zelfs avant-gardistisch

Vulcan kleiklinkers: op en top natuurlijk Enkel de allerbeste kleisoorten komen in aanmerking voor het maken van Vulcan kleiklinkers. Met deze klei vormen wij vierkante of rechthoekige blokjes die we bakken bij temperaturen tot boven de 1100 °C. Op deze manier krijgen de Vulcan klinkers hun hardheid en duurzaamheid.

Het kleurenpalet van het Vulcan gamma is zeer divers. De tinten zijn subtiel genuanceerd of sterk gevlamd, afhankelijk van het type. Nochtans is elke kleur puur natuur: ze is het resultaat van een oordeelkundige kleimengeling, zonder toevoeging van chemische kleurstoffen. In tegenstelling tot andere materialen die kunstmatig ingekleurd worden, zijn de kleuren van Vulcan ingebakken en dus blijvend: tijd, zon en regen hebben er geen vat op.

Vulcan kleiklinkers hebben een uitzonderlijk hoge weerstand, niet alleen tegen de lasten van het verkeer, maar ook tegen vorst en hitte, UV-inwerking en scheikundige stoffen. Dit danken ze aan het feit dat ze door en door gebakken zijn, bij zeer hoge temperaturen.

bron: Bricsnet

meer info: SVK
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl