Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

9 oktober 2004

Carrier en Sanyo sluiten Distributie-overeenkomst voor absorptiekoelmachines 

Carrier Corporation (Connecticut, USA) en SANYO Elektrisch Co., Ltd. (Osaka, Japan) hebben op 3 september 2004 een distributie-overeenkomst gesloten voor absorptiekoelmachines. De door SANYO geproduceerde absorptie koelmachines zullen als Carrier/SANYO via exclusieve distributie door Carrier in Europa en Noord- en Zuid-Amerika op de markt worden gebracht. De kennis en expertise van beide ondernemingen op het gebied van technologie en distributie zullen worden gecombineerd om op slagvaardige wijze de verkoop van absorptiekoelmachines te stimuleren ten opzichte van elektrisch-gedreven alternatieven.

“De uitbreiding van ons productaanbod met een breed programma absorptie producten is een goede aanvulling van Carrier’s reeds lang bestaande elektrische koelmachine business,” zei Jeff Williard, Carrier’s Vice President, Product Strategy. “Doordat wij een nog uitgebreider leveringsprogramma bieden, hebben onze afnemers een bredere keuze aan oplossingen voor hun projecten.” Absorptie koelmachines bieden een aantal milieugerelateerde voordelen die volledig aansluiten bij Carrier's jarenlange betrokkenheid bij de bescherming van het milieu.


Deze koelmachines gebruiken water als koudemiddel en lithium-bromide als absorbent. Om te koelen maakt de absorptiecyclus gebruik van niet-elektrische energie, zoals aardgas, stoom en afvalwarmte. Hierdoor is er minder elektriciteit nodig en wordt de hoeveelheid broeikasgassen die bij de productie van elektriciteit ontstaat uiteraard ook kleiner. Daarom heerst de verwachting dat de vraag naar absorptiekoelmachines zal toenemen. Naast de voordelen voor het milieu, worden door recente verbeteringen op het gebied van efficiency, compactheid en regeltechnologie absorptie koelmachines een zuiniger, gemakkelijk te installeren, gunstig alternatief. Carrier Airconditioning in Hazerswoude Rijndijk verwacht dat de koelmachines medio maart 2005 leverbaar zijn voor de Nederlandse markt
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl