Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 oktober 2004

Staatssecretaris Schultz: extra geld voor achterstallig baggerwerk


Staatssecretaris Schultz (VenW) trekt 20 miljoen euro extra voor subsidies voor het wegwerken van achterstallig onderhoud aan plassen, sloten en grachten binnen de bebouwde kom.

In 2002 werd duidelijk dat er flinke achterstanden zijn in het baggeren binnen het stedelijk gebied. Om de achterstanden weg te werken heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat toen een speciale subsidieregeling ingesteld om de achterstanden weg te werken: de Subbied-regeling. 

Gemeenten en waterschappen hebben in 2003 veel aanvragen ingediend voor de regeling. Al snel bleek echter dat het budget van 80 miljoen euro onvoldoende was voor alle ingediende plannen. 

Staatssecretaris Schultz maakt nu 20 miljoen euro extra vrij voor de regeling. Daarbij geldt dat het ministerie maximaal eenderde van de kosten vergoedt. In totaal kan dus voor 60 miljoen aan baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd. Bij het toekennen van de subsidies wordt de volgorde van ontvangst van de aanvragen gehandhaafd.

Bij achterstallig onderhoud gaat het bijvoorbeeld om stadswater dat te ondiep is geworden, wat kan leiden tot overlast zoals stank of onvoldoende waterafvoer bij een flinke regenbui. 

In het Nationaal Bestuursakkoord Water hebben rijk, provincies, gemeenten en waterschappen afgesproken zich gezamenlijk in te spannen voor de aanpak van waterbodems. 

Bron: Persbericht ministerie van Verkeer en Waterstaat 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl