Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 november 2004

Comfortabel baden zit ‘m in de details van keramag
 
Na een drukke dag is een weldadig warm bad de ultieme manier voor ontspannen, ontstressen en genieten. De opwaartse druk van het water verlicht het lichaam en de warmte ontspant de spieren. Door toevoeging van aromatische olie aan het badwater krijgt de badsessie een therapeutische werking naar eigen voorkeur. De ogen dicht, het licht gedempt en lichaam en geest revitaliseren zich… u voelt zich als herboren.
 
Om optimaal te kunnen ontspannen moet de badkuip aan de nodige eisen voldoen. Naar het lichaam gevormde zit- en liggedeelten, armleggers, neksteun, handgrepen, een royale lengte en diepte en grote aflegvlakken voor allerhande accessoires kenmerken de baden anno 2004. Niet alleen de ergonomische aspecten zijn echter van belang. Het oog wil ook wat. En daarom wordt aan de buitenvorm net zoveel aandacht besteed als aan de binnenvorm.
 
Royale baden
Fabrikant Keramag biedt naast vele keramische badkamerseries ook een grote keuze uit baden en douchebakken, afgestemd op de kritische eisen van hedendaagse levensgenieters met oog voor design. De series Caluna en Primera bijvoorbeeld bieden luxe baden in vele verschillende uit- en maatvoeringen. De Caluna baden kenmerken zich door de weelderig ronde vormen aan hoofd- en voeteneinde en de slankgevormde ‘taille’ in het midden. Daardoor ontstaat extra aflegruimte onder handbereik. De Primera baden combineren vloeiende en strakke lijnen tot een harmonisch totaalbeeld. Alle baden – uitgezonderd de ruimtebesparende asymmetrische modellen - zijn uitgevoerd met twee verschillend vormgegeven rugsteunen. Eén zijde is vormgeven voor ontspannen liggen en de andere voor comfortabel zitten. Andere comfortverhogende aspecten zijn het extra brede schoudergedeelte, de geïntegreerde armleggers, de zachte glooiende rand voor ondersteuning van de nek en de brede afleggedeelten. Met 45 cm diepte geeft Caluna de sensatie van een lekker vol bad, waarin het gehele lichaam ondergedompeld is in ontspannend, warm water. Voor extra comfort is er een speciaal nekkussen, gevuld met een gelachtig materiaal dat snel de omgevingstemperatuur aanneemt en zich perfect aanpast aan de vorm van het hoofd. Voor comfortabel in- en uitstappen zijn fraaie, verchroomde badgrepen beschikbaar. De 90 mm grote afvoer, onopvallend verzonken in het midden van de badkuip zorgt ervoor dat extra snel en moeiteloos wegstroomt.
 
Baden voor de kleine badkamer
Voor de wat minder royaal bemeten badkamer zijn de baden uit de ruimtebesparende serie Renova Nr. 1 Comprimo een uitkomst. De asymmetrische baden met een lengte van 160 cm zijn speciaal ontworpen voor een ruimte-economische indeling van de badkamer. Met een diepte van 42 cm bieden ook deze baden alle ruimte voor comfortabel genieten.
 
Bijpassende douchebakken
Alle genoemde series bieden bijpassende douchebakken in verschillende modellen en maatvoeringen. De Primera douchebakken kenmerken zich door een fraaie, ronde binnenvorm, terwijl de Caluna douchebakken juist rechtlijnig zijn. De grote afvoer en het iets verhoogde stagedeelte in het midden zorgen voor een snelle afvoer van het douchewater.

Nadere informatie:

Tanja op den Kelder van Keramag Nederland,
telefoon 073 – 523 41 11

meer info: keramag
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl