Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

12 november 2004


Brinkman studeert verder op dokmodel Zuidas

De gemeente Amsterdam en het rijk hebben afgesproken dat Elco Brinkman een aantal aanpassingen gaat doorvoeren op zijn plan voor het dokmodel van de Zuidas om zo de businesscase voor het mega-project alsnog rond te krijgen. Volgens wethouder Stadig van Amsterdam is de businesscase namelijk nog niet sluitend, maar zouden er wel verschillende routes zijn om hem rond te krijgen. Volgens Stadig is de gemeente nog altijd in gesprek met de marktpartijen.

Verwacht wordt dat op zijn vroegst begin volgend jaar duidelijkheid komt over de realiseerbaarheid van het dokmodel. Voordat Brinkman aan de slag ging om een sluitend businessmodel te realiseren, lag er een tekort van € 900 mln voor het dokmodel. Het rijk heeft aangegeven niet meer dan € 334 mln te willen bijdragen.

Als het Brinkman lukt de impasse te doorbreken, zullen de uitkomsten daarvan in een tripartiet overleg worden besproken tussen de gemeente, het rijk en de marktpartijen. Brinkman zal vooral studeren op de mogelijkheden om de opbrengsten uit de grondexploitatie te verhogen. Daarbij wordt onder andere gedacht aan het schrappen van de eis van minstens 30% sociale woningbouw uit het project, wat echter weerstand oproept in de gemeenteraad van Amsterdam.

bron: PropertyNL
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl