Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

17 november 2004

Gelderse Prijsvraag Meervoudig Ruimtegebruik gaat derde ronde in

Wie maakt op een originele manier de stap van de tweede naar de derde of misschien wel de vierde dimensie? Welke student laat het maaiveld op een innovatieve manier los? De derde ronde van de “Gelderse Prijsvraag Meervoudig Ruimtegebruik” is van start gegaan en de provincie Gelderland zoekt opnieuw naar spannende ontwerpen. Bouwkundige ideeën die aantonen dat ruimte en kwaliteit worden gewonnen door (boven én onder de grond) functies te stapelen of, met andere woorden, dingen op een andere manier te ordenen. 

Gelderse situaties
De prijsvraag is uitgeschreven voor studenten hbo en wo. De ontwerpen dienen aan te sluiten op specifieke Gelderse situaties en in deze provincie toepasbaar te zijn. Het meervoudig ruimtegebruik moet innovatief zijn, de invoering van iets nieuws, iets dat nog weinig of niet te vinden is in Gelderland. Het schaalniveau doet niet ter zake, zeg maar van een ruimtebesparende fietsenstalling of grotwoning tot een verkeersknooppunt.

Voorwaarden in het kort:

 • De inzending moet bestaan uit een idee voor meervoudig ruimtegebruik, geschreven in woorden, en in beeld gebracht met een ontwerp, schets of andere vorm van verbeelding. Ingezonden kunnen worden ideeën voor (projecten van) meervoudig ruimtegebruik, die aansluiten op specifieke Gelderse situaties of in deze provincie zijn toe te passen. Met meervoudig ruimtegebruik bedoelen we het meermalen benutten van ruimte door ondergronds bouwen, hoger bouwen, en het volgtijdelijk gebruik van dezelfde ruimte voor verschillende functies.
 • Deelgenomen kan worden door (groepen van) studenten aan universiteiten en het hoger beroepsonderwijs.
 • Inzendingen moeten uiterlijk 1 mei 2005 binnen zijn. 
  Insturen kan plaatsvinden per post
  Provincie Gelderland, dienst REW, afd. SG/SO,
  Postbus 9090,
  6800GX Arnhem
  onder vermelding van “Gelderse Prijsvraag Meervoudig Ruimtegebruik”) of via het e-mailadres: meervoudigruimtegebruik@prv.gelderland.nl.
 • Inzendingen dienen te worden vergezeld van de volgende gegevens:
  - Naam inzender(s), adres, telefoonnummers en zo mogelijk e-mailadres
  - Opleiding, studiejaar en –richting
  - Titel inzending
  - Omschrijving inzending/idee in maximaal 60 woorden
  (Afbeeldingen indien mogelijk ook digitaal aanleveren)

De Prijsvraag
De provincie Gelderland wil met het organiseren van de prijsvraag de voordelen van meervoudig ruimtegebruik onder de aandacht brengen. Niet als doel op zich, maar ter beperking van het toenemende beslag op de beschikbare ruimte én als bijdrage aan de ruimtelijke kwaliteit. De winnaar wordt beloond met een bedrag van €2000,-.

Jury
In de jury van de tweede ronde zat naast de Gelderse gedeputeerde Theo Peters onder andere prof. Francien Houben
Toonaangevend architect/stedenbouwkundige Ashok Bhalotra maakt deel uit van de jury voor de derde ronde van de Gelderse prijsvraag meervoudig ruimtegebruik.

Deze jury, waarin onder andere ook Gelders gedeputeerde Theo Peters zit, zal in mei 2005 beslissen welke student het meest innovatieve idee voor de toepassing van meervoudig ruimtegebruik heeft voorgelegd.  

History
De prijsvraag wordt voor de derde keer gehouden. De eerste twee ronden leverden een breed scala aan innovatieve ideeën op over de inrichting van de provincie. Van varkensstallen op de brug in Zaltbommel tot hoge woontorens op de Veluwe, van drijvende fietspaden in de uiterwaarden tot bewegende dorpspleinen en tot stadspark omgebouwde Rijnaken.

meer info: provincie Gelderland
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl