Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

20 november 2004

Imtech neemt Belgisch Verstraete over - voor aanleggen kabelnetwerken

Imtech wil het Belgische Verstraete inlijven. Die onderneming houdt zich vooral bezig met het aanleggen van kabelnetwerken. Met de overname verwerft de technische dienstverlener uit Gouda een positie op de Belgische markt. Dat heeft Imtech woensdag bekendgemaakt. De overnamesom bedraagt ongeveer vijf maal het voor dit jaar verwachte bedrijfsresultaat. Imtech betaalt in contanten. Verstraete behaalde vorig jaar met ruim 350 medewerkers een omzet van 23 miljoen euro.


Profiel Verstraete
Verstraete is een onafhankelijke technische dienstverlener op de Belgische inframarkt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Jabbeke. Daarnaast zijn er diverse regionale steunpunten in zowel Vlaanderen als Wallonië. Met ruim 350 medewerkers werd in 2003 een omzet gerealiseerd van circa 23 miljoen euro. De onderneming is actief op het gebied van:

  • Ondergrondse en bovengrondse kabelnetwerken voor onder meer elektriciteit, gas, water en telecommunicatie;
  • Openbare verlichting;
  • Besturingstechnologie;
  • Integrale veiligheid (alarmering en beveiliging);
  • Verkeerstechnologie (weg- en railsystemen).

Een groot deel van de omzet komt tot stand op basis van langlopende raamcontracten, waardoor sprake is van een stabiele orderstroom. Het merendeel van de opdrachten komt van de kant van landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden en nutsbedrijven (70%), maar Verstraete is ook actief voor een groot aantal private opdrachtgevers (30%). Enige belangrijke klanten zijn: Electrabel, Telenet, Belgacom, NMBS, WVEM, Interelectra en ICS.

Synergie
In Nederland is Imtech Infra één van de grootste marktpartijen in de inframarkt. Met de kennis en expertise van Imtech Infra (engineering, managementsystemen, technologiekennis, certificaten) is Verstraete in staat om haar positie in België aanzienlijk te versterken.

De combinatie Verstraete/Imtech Infra is in staat om op de inframarkt uit te groeien tot een complete technische dienstverlener die in België het volledige technologiespectrum beheerst, van engineering, ontwerp, implementatie tot en met uitvoering en complete concepten voor onderhoud en beheer.

Op een aantal fronten wordt al met elkaar samengewerkt, bijvoorbeeld in de markt van railinfra. De ervaring met deze samenwerking is positief. Bovendien werkt zowel Verstraete als Imtech Infra voor Elia, de Belgische netwerkbeheerder op het gebied hoog- en middenspanning.

De overname van Verstraete vormt een duidelijke aanvulling van de Imtech-activiteiten in België. Naast bestaande posities in de markten van utiliteit en industrie (Imtech Belgium), alsmede in de telecommarkt (Imtech Telecom) vult Imtech - geheel conform de strategische blauwdruk voor de verdere groei van Imtech - met de overname van Verstraete de gewenste positie op de Belgische inframarkt in.

Transactie
Onlangs hebben Imtech en Verstraete een intentieverklaring getekend. Na het momenteel in uitvoering zijnde boekenonderzoek is de verwachting dat de overname op korte termijn kan worden bekrachtigd. De overname zal in de vorm van een activa/passiva-transactie plaatsvinden. Na overname zal het management van Verstraete aanblijven.

De betrokken medezeggenschapsorganen zijn op de hoogte gesteld van de voorgenomen overname. De transactie is aangemeld bij de Belgische mededingsautoriteiten. 

bron: NU.NL

meer info: Imtech -
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl