Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 november 2004

Nieuwe versie bouwregelgeving software van Bris

Bris bv heeft de 23e release van het softwarepakket voor de bouwregelgeving “BrisWarenhuis” uitgegeven. Deze nieuwe versie die via CD-Rom of Internet beschikbaar is, bevat onder andere alle direct en indirect door de regelgever aangestuurde documenten.

Het BrisWarenhuis is een modulair kennissysteem, dat sinds 1992 is uitgegroeid tot het bekendste interactieve systeem op het gebied van de Bouwregelgeving. BRIS bv is 12 jaar geleden ontstaan uit een samenwerking tussen TNO Bouw en SBR. BRIS is een bekende marktpartij geworden en werkt samen met belangrijke organisaties zoals NEN Bouw, TNO Bouw, CUR en MVROM.

Deze versie bevat nieuw toegevoegde documenten en modules en beschikt over verbeterde functionaliteit van het programma. Wijzigingen in de Woningwet, andere wetten en NEN-normen zijn uiteraard doorgevoerd. De nieuwe documenten zijn onder andere een aantal CUR-Aanbevelingen, NEN-normen, een flink aantal Wetten, en brochures van VROM. Er is er een aantal herziene SBR-publicaties opgenomen waaronder de nu uit twee delen bestaande publicatie “Veilig vluchten uit gebouwen”. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is uitgebreid met het onderdeel Bestaande bouw.

Twee nieuwe modules zijn aan het BrisWarenhuis toegevoegd. De eerste module bestaat uit “NEN-normen voor de bouw”. Deze normen zijn met name belangrijk voor de uitvoerende bouw en gemeentes. De andere module is “Ondersteunende documenten (brand)Veiligheid”. Deze module is voor veel doelgroepen belangrijk en bevat een groot aantal brandveiligheidspublicaties van o.a. Nibra en NVBR.

Op een aantal punten is de functionaliteit van het programma verder verbeterd, waardoor het BrisWarenhuis nog gebruiksvriendelijker is. Er zijn bijvoorbeeld tussen de wetten onderling hyperlinks aangebracht en bevat het programma een trefwoordenregister waarbij men kan zoeken op praktijkbegrippen die worden vertaald naar Bouwbesluit 2003 begrippen.

bron: Bricsnet

meer info: Bris
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl