Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 december 2004

Nieuwe versie StabiCAD 5.50 beschikbaar voor de installatietechniek

Januari 2005 brengt Stabiplan, softwareproducent voor de installatietechniek, de nieuwste versie van StabiCAD V op de markt. In deze versie 5.50 zijn veel gebruikerswensen opgenomen en gemelde problemen opgelost. De module Sprinkler is compleet vernieuwd en werkt op dezelfde manier als de module CV & Leidingen. Voor de Belgische markt ondersteunt StabiCAD nu ook de Franstalige versie van AutoCAD. Hieronder staat een kort overzicht van de nieuwe functionaliteit in de diverse modules voor de diverse installatietechnische disciplines.

Werktuigbouwkundige Installatietechniek

De module CV & Leidingen ondersteunt het gebruik van onderblokken voor radiatoren met onderaansluiting, kunnen T-stukken worden geplaatst in flexibele leiding en zijn een aantal nieuwe appendages opgenomen. In de module Lucht zijn de roosterfunctie en aansluitmogelijkheden uitgebreid en de userinterface verbeterd. Daarnaast zijn er buitenluchtroosters toegevoegd, is de parameter leidingappendage instelbaar per module, bestaat de mogelijkheid om motorbediening van kleppen aan te geven en zijn de producten van Bergschenhoek opgenomen bij Lucht woningbouw. Voor het tekenen van technische ruimten heeft StabiCAD V versie 5.50 zijn onder andere bedieningsystemen voor afsluiters en kleppen, fabrikaatonafhankelijke groefappendages en de tweeweg regelklep toegevoegd aan de symbolenbibliotheek.

Elektro installatietechniek.

In de module Elektro Installatietechniek zijn de layoutinstellingen van het installatieschema uitgebreid, de userinterface van instellingen voor het installatieschema verbeterd en TL5 armaturen opgenomen.
Elektro Besturingstechniek. Ook de functionaliteit voor het tekenen van besturingsschema’s is uitgebreid met toekenning van potentiaalteksten en draadnummering, een sheetcounter functie op paneelbladen en het importeren van stamgegevens voor materiaalbeheer. Nieuw in de module Elektro Besturingstechniek is de uitgebreide klemmenstrook.

Tenslotte is StabiTOOLS uitgebreid met functionaliteit voor het snel genereren van ruimten, een importfunctie voor bestaande tekeningen met AutoCAD layouts en de mogelijkheid om de fase per layout aan te geven.

Bedrijf: Stabiplan BV
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl