Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

12 december 2004

Puur minimalistische designklassieker: de HansaNova fonteinkraan
 
De HansaNova fonteinkraan is een echte designklassieker. Al 25 jaar is deze kraan favoriet bij architecten en designers. En dat is op zich opmerkelijk in een tijd waarin designs elkaar met de regelmaat van de klok afwisselen.
 
De minimalistische vormgeving van HansaNova is na een kwart eeuw onverminderd actueel. De doordachte, simpele bediening van de kraan draagt bij aan uiterlijk schoon en aan comfort.
 
De kracht van soberheid

De kracht van de HansaNova fonteinkraan zit in het sobere design. Een simpele, vloeiend gebogen buisvorm zonder grepen of hendel. Juist die soberheid geeft de kraan een stevig karakter. Minstens zo belangrijk als de uitstraling is het comfort van deze kraan. De HansaNova was één van de eerste hoge fonteinkranen. Het gemak van die extra hoogte is in de praktijk overtuigend bewezen; meer ruimte onder de kraan, dus minder spatwater op tegels en wand.
 
Doordachte vormgeving
Om het comfort en het bedieningsgemak verder te verhogen, werd HansaNova voorzien van een simpele bedieningsgreep in vleugelvorm, geïntegreerd in de uitloop van de kraan. Dit biedt als voordeel dat waterdruppels die van de natte handel vallen in het (dikwijls kleine) fonteintje belanden en niet op de rand of op de vloer. Doordacht design met zowel esthetische als functionele meerwaarde.
 
Hoogwaardige techniek
HansaNova is er in verschillende varianten, voor montage op de fontein (in twee hoogten) en voor montage op de wand (in twee lengtes). Onder het sobere uiterlijk schuilt hoogwaardige techniek, met keramische schijven, cascade-schuimstraal-mondstuk en automatische debietregelaar. De kraan wordt star gemonteerd. Dit wil zeggen dat de uitloop van de kraan niet te bewegen is. De HansaNova fonteinkraan is leverbaar vanaf €  61,50 (excl. BTW) voor het wandmodel en € 78,90 (inclusief BTW)  voor het staande model.
 
Meer informatie: www.hansa-nederland.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl