Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

17 december 2004

Keurmerk voor klantgericht bouwen in februari uitgereikt

De Stichting Klantgericht Bouwen gaat op 2 februari aan een aantal bouwbedrijven het Keurmerk Klantgericht Bouwen uitreiken. Het keurmerk moet ervoor zorgen dat het aantal klachten over opleveringsgebreken aan nieuwbouwhuizen sterk afneemt en dat de dienstverlening van bouwers verbetert.Het Keurmerk Klantgericht Bouwen werd in 2002 geïntroduceerd. Een daaraan gekoppeld pilotproject loopt op 31 december van dit jaar af. Tijdens die pilotperiode is een meetmethodiek in de praktijk getoetst en zijn normen geformuleerd waaraan bouwbedrijven en ontwikkelaars moeten voldoen om het keurmerk te behalen. Zo zullen zij goed moet scoren op gebieden als dienstverlening en opleverkwaliteit.

Kopersrapport
De door kopers ervaren kwaliteit van de dienstverlening tijdens de bouw wordt beoordeeld in een zogeheten ‘kopersrapport’. De opleveringskwaliteit van de nieuwbouwwoningen wordt beoordeeld door bouwkundigen van de Vereniging Eigen Huis. Volgens de Stichting Klantgericht Bouwen kunnen bedrijven zich met het keurmerk onderscheiden in de markt.

Hoeveel en welke bedrijven het keurmerk straks in ontvangst mogen nemen, is nog niet duidelijk. Minister Dekker is gevraagd om dat op 2 februari tijdens een bijeenkomst in Madurodam bekend te maken.

bron: ZIBB/Bouw
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl