met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

12 januari 2005

foto: balvert

Bouwproductie groeit in 2005 voor eerst in jaren
 
De bouwproductie in Nederland neemt in 2005 met 2 procent toe tot 48,8 miljard euro. Vorig jaar kromp de sector nog met 1 procent. Dat heeft het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) dinsdag laten weten.
De groeivoorspelling is een keerpunt in de ontwikkeling van de bouwproductie. De afgelopen drie jaar kromp de productie van de bouwsector. Dit jaar zal vooral de productie van woningen en overheidsgebouwen en het infrastructureel onderhoud toenemen.

Het EIB legt in zijn persbericht geen directe relatie met de bouwfraude, die de sector de afgelopen jaren heeft geteisterd. Bouwbedrijven, maar ook een onderzoeksinstituut als het CBS, hadden in die periode de indruk dat een belangrijke opdrachtgever als de overheid door de bouwfraude terughoudender was geworden. Nieuwe opdrachten werden vaker via langdurige aanbestedingsprocedures toebedeeld, wat de orderstroom voor een deel deed opdrogen.

Met de (overheids)opdrachten lijkt het weer de goede kant op te gaan. Verder geeft het voorzichtige economische herstel de sector een zetje in de rug.
De nieuwbouw van woningen steeg vorig jaar met 1,5 procent. Het EIB verwacht dat deze sector dit jaar met 3 procent groeit. Deze groei komt voor rekening van het hoge aantal uitgegeven vergunningen in de voorgaande twee jaren. In 2004 daalde het aantal bouwvergunningen van 72.500 tot 68.000.

bron : ANP

meer info: Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB)

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb