met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

15 januari 2004

always on top

Klöber heeft dampopen scheidingslaag voor metalen daken ontwikkeld

Zeker bij metalen daken en gevels is het van groot belang dat de constructie kan ‘ademen’. Condens moet geen kans krijgen het metaal aan te tasten. Maar de constructie moet evengoed waterkerend zijn. Precies voor dit dilemma heeft Klöber een product dat zowel waterdicht als dampopen is: Permo sec.

Een waterdichte, maar dampopen scheidingslaag tussen metaaldak (of -gevel) en de onderconstructie zorgt voor zekerheid. Bovendien is dan geen luchtspouw nodig. Permo sec van Klöber is een sterke, veerkrachtige monofilament mat, verbonden met een gewapende, dampopen onderdakfolie. Deze folie kan een waterkolom van 1,5 m dragen zonder waterdoorslag; zelfs hevige slagregens worden gekeerd. De mat is geschikt voor alle metalen (hellende) daken en gevels van zink, aluminium, rvs, koper en titanium. Permo sec wordt direct onder het metaal op een verharde ondergrond onder het dak of achter de gevel aangebracht. Door de extreem dampopen scheidingslaag kan Permo sec zowel bij kouddak als warmdak constructies worden gebruikt.

Het product wordt geleverd in rollen van 1,5 m breed en 25 m lang. Zo’n rol weegt slechts 18 kg. Bij dakdetails kan de mat zowel in horizontale als verticale richting worden afgescheurd, zonder de dampopen folie te beschadigen. Voor flauwe dakhellingen en voor een bijzondere wind- en regenkerende werking is er Permo sec SK met zelfklevende overlap. Het materiaal kan tijdens de bouwfase zonder probleem vier maanden open blijven staan. Ook in de gebruiksfase heeft Permo sec bijzondere voordelen. Zo verbetert de mat de geluidsdemping met ca. 6 dB. En de veerkrachtige monofilament mat verdeelt de drukkrachten bij het belopen. Daardoor blijft de metalen dakbedekking gaaf bij montage en onderhoud. Verder kan voor complexe constructies gratis een dauwpuntberekening worden gemaakt, na opgave van materiaalsoort en -dikte.

bron: bouwcenter

meer info: Klöber

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

Innitac -only quality has a future

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb