met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

18 januari 2005

Shell wil duizend extra ingenieurs aannemen

De Koninklijke/Shell Groep wil meer dan duizend nieuwe ingenieurs aantrekken voor zijn divisies exploratie en productie. Dat bericht de zakenkrant Financial Times dinsdag. De oliemaatschappij hoopt zo enige geloofwaardigheid terug te winnen nadat vorig jaar bekend was geworden dat het concern jarenlang zijn bewezen olie- en gasreserves veel te flatteus had voorgesteld. De Brits-Nederlandse energiegigant moest toen zijn bewezen olie- en gasreserves met bijna een kwart afwaarderen. De nieuwe technische krachten moeten de achterstand die het bedrijf heeft op zijn concurrenten helpen in te halen. Andere oliebedrijven presteren op het terrein van vervanging van reserves en productiegroei veel beter dan de Koninklijke/Shell Groep.

Falend management
De stap, die werd onthuld in een interne nieuwsbrief, lijkt volgens de Financial Times de zienswijze te ondersteunen dat technische tekortkomingen een rol hebben gespeeld in het schandaal naast falend management. Volgens twee ingewijden wijst onder meer de omvang van de wervingsactie op het enorme tekort aan technisch personeel bij Shell.

Deskundigen aangehaald in de krant denken dat het niet eenvoudig zal worden voor het oliebedrijf om de meer dan duizend ingenieurs te vinden omdat er in de olie-industrie al een gebrek aan ervaren personeel is.

bron: ANP

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb