met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

28 januari 2005

GEZE innovatie in dueren en ramen

Automatische deuren van GEZE vergrendelen in een handomdraai

Het afsluiten van automatische schuifdeuren met sloten in de dorpel en aan de bovenzijde is vaak een omslachtige aangelegenheid. Dit probleem heeft GEZE nu opgelost met een onzichtbare sluiting waarbij een doorgaande stang de deuren over de gehele hoogte degelijk vergrendeld. In één handomdraai is alles rondom dicht. Deze verdere perfectionering van de GEZE Slimdrive aandrijvingen biedt voor automatische schuifdeuren méér veiligheid, méér comfort en méér bedrijfszekerheid. 

Afdoende vergrendeling van schuifdeuren blijft een heikel punt. Particulieren hebben vaak al moeite met de inbraakbeveiliging van hun schuifpui. Dit ligt nog gevoeliger bij automatische glazen deuren van winkelcentra, showrooms, kantoren en andere openbare gebouwen. In de praktijk betekent het door de knieën gaan en hoog reiken om met een sleutel de veelal lichte slotjes te bedienen. 

Veiligheid met één druk op de knop
Bij de nieuwe stangenvergendeling van GEZE vergrendelt echter alles volautomatisch met één druk op de knop! Deze SL/SL-FR constructie  van de Slimdrive-serie voor deuraandrijvingen is vergelijkbaar met een ingebouwde espagnolet. De sluitstang hiervoor zit weggewerkt in het slanke aluminiumprofiel van de deur en wordt geactiveerd door een schoot in de bovendorpel of het kalf. De sluitkracht van die bovenste vergrendeling verplaatst zich namelijk via de stang naar de onderdorpel of rails. 

Deze inbraakwerende aanwinst voor automatische deuren is uiteraard gekoppeld aan de nachtstand-schakeling. Inschakelen betekent meteen ook betrouwbaar vergrendelen. 

Opvallend onopvallend
De Slimdrive deuraandrijvingen van GEZE onderscheiden zich in de markt door hun extreem slanke bouwhoogte van slechts 7 cm. Onopvallend passend op de aluminium omkadering.

Dit is een uniek optisch voordeel om de gewenste strakke styling te realiseren.De minimalisering van bouwmaten vergt uiteraard hoogst betrouwbare high-tec oplossingen. Dit is herkenbaar in het Slimdrive-concept van GEZE met allerlei aandrijfvarianten voor verschillende deurtypen, zoals b.v. meervleugelige deuren en vouwdeuren.

Interessant voor architecten en gevelbouwers is dat deze jongste , opmerkelijke verbetering van beveiliging en comfort, ook op ronde en halfronde deuren toegepast kan worden. GEZE schenkt ruimte voor esthetisch design en ontwerpen zonder compromis.

Sta open voor vrijheid: denk GEZE !

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb