met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

31 januari 2005


Minister Dekker (vrom): Geen nieuwe regels tegen illegale bewoning

Gemeenten en corporaties hebben voldoende middelen om illegale bewoning en verhuur tegen te gaan. Nieuwe regels zijn niet nodig. Wel kijkt minister Dekker naar de inzet van bestuurlijke boetes tegen illegale onderhuur.

Dat schrijft minister Dekker (VROM) in een brief aan de Tweede Kamer. Bij de begrotingsbehandeling van het ministerie had de Kamer gevraagd om een betere aanpak van de illegale verhuur.

Illegale bewoning
Volgens Dekker hebben gemeenten en corporaties verschillende instrumenten om illegale verhuur en bewoning tegen te gaan. Zo worden in diverse grote steden de bestanden van de gemeente en verhuurders vergeleken en adressen bezocht waarbij de inschrijvingen van de bewoners worden gecontroleerd.
Verder kunnen sociale verhuurders inzicht krijgen in de gemeentelijke administratie en kunnen gemeenten voorwaarden stellen aan de grootte van een huishouden in relatie tot de grootte van de woning.

Illegale onderhuur
Ook voor de aanpak van illegale onderhuur biedt het bestaande huurrecht al verschillende mogelijkheden. Bij een vermoeden van onderhuur geldt een zogeheten omgekeerde bewijslast en verhuurders kunnen in het huurcontract een boetebeding voor onderhuur opnemen. 

Dekker schrijft dat zij in de komende periode met minister Donner (Justitie) gaat overleggen over de mogelijkheden van bestuurlijke boetes of de inzet van het strafrecht bij de aanpak van illegale onderhuur.

Bron: Persbericht ministerie van VROM

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb