met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

9 februari 2005

Feestelijke start van bouw stationsplein Rotterdam Centraal

De eerste grote bouwwerkzaamheden op het Stationsplein in Rotterdam zijn begonnen. De komende jaren wordt hier intensief gewerkt aan de bouw van een nieuw metrostationvoor RandstadRail, een verbrede autotunnel onder het Weena, de realisatie van een nieuwe openbaar vervoer terminal en het voetgangersvriendelijk maken van het Stationsplein. Stefan Hulman, wethouder Kunstzaken en Vervoer en portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de stadsregio Rotterdam heeft het startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden.

Deze werkzaamheden in het hart van de stad kunnen onder- en bovengronds min of meer tegelijkertijd plaatsvinden. Dit verkort de bouwperiode en voorkomt langdurige bouwhinder voor de omgeving. Eind 2009 moet het gehele stationsgebied met alle nieuwe voorzieningen gereed zijn. Toch zullen de bouwwerkzaamheden tot eind 2009 voortduren. Een andere opmerkelijke en ingrijpende verandering is de aanpassing van het tramtrace in het stationsgebied. Over een jaar stoppen alle trams op het Stationsplein voor het gebouw van de Nationale Nederlanden en vervolgen hun weg over het Delftseplein, door de Poortstraat naar het Weena.

De omvangrijke projecten RandstadRail en Rotterdam Centraal vragen om een goede begeleiding. Alles wordt door de betrokken partijen in het werk gesteld om de bouw zowel voor de omwonende, de ondernemer, de reiziger, de passant van het plein, als de bezoeker van stad in goede banen te leiden. Wilt u meer informatie over de projecten en de werkzaamheden, dan kunt u terecht in het Infracentrum Rotterdam.

Het centrum is gevestigd in het Groot Handelsgebouw,
Weena 705,
telefoon 010 - 240 38 00.
U kunt ook de websites www.randstadrail.nl en www.rotterdamcentraal.nl bezoeken voor meer informatie.
 

meer info: Randstadrail - Rotterdam Centraal
 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb