met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

16 maart 2005

Vernieuwde daktrim met wezenlijke voordelen van Roval Aluminium

Roval Aluminium BV te Helmond heeft de Solotrim®, een aluminium dakrandafwerking, aanzienlijk verbeterd en op de markt gebracht. De nieuwe Roval Solotrim® is een enkelvoudige aluminium daktrim die o.a. is voorzien van een speciaal ontwikkelde EPDM afdichtingsband. De combinatie van EPDM afdichtingsband met een aluminium daktrim zorgt voor een veel betere en betrouwbare dakrandafwerking die ook bij kunststof dakbedekkingen kan worden toegepast.

Het profiel met bijzondere vormgeving wordt met behulp van RVS schroeven en neopreen afdichtingsringen direct op een bitumineuze of kunststof dakbedekking bevestigd. De Solotrim is daartoe voorzien van voorgeboorde gaten.
Twee naast elkaar liggende Solotrim profielen worden aan de voorzijde gekoppeld door een aluminium verbindingsplaatje. Dit verbindingsplaatje heeft een uitsparing met een verjonging waarin de Solotrim wordt geschoven. De verjonging fungeert als montageaanslag en is zo gedimensioneerd dat uitzetting van het profiel tot 1 mm/m bij temperatuurstijging kan worden opgevangen.
De dilatatievoegen worden aan de bovenzijde waterdicht afgedekt door een afdekkoppeling met een klikverbinding. De afdekkoppeling is uitgevoerd in een UV-bestendige thermo-plastische kunstof en is leverbaar in de kleuren grijs en zwart.

Wezenlijke voordelen. Ten opzichte van bestaande enkelvoudige daktrimmen biedt de nieuwe Solotrim een aantal wezenlijke voordelen. Zo wordt de Solotrim pas gemonteerd, nadat de dakbedekking is aangebracht en heeft het product een groot waterkerend vermogen. Lekstrepen kunnen op deze manier worden voorkomen. Een unieke en optimale waterkering tussen het aluminium profiel en de dakbedekking wordt gerealiseerd door de EPDM afdichtingsband.
De Solotrim is zodanig vormgegeven dat er geen hemelwater op kan blijven staan. Daardoor is er minder kans op aantasting van het aluminium.

Zowel het aanzicht als het staartstuk (voor- en achterzijde) zijn voorzien van twee aanslagen respectievelijk oplegpunten, zodat de profielen goed kunnen worden gepositioneerd en uitgelijnd. De aanslagen verhogen bovendien de stabiliteit van het profiel. De bovenste aanslag loopt schuin naar beneden, zodat eventueel condensvocht via de druip-rand bij de stuiknaden wegloopt. De voorzijde bevindt zich op een afstand van 10 mm van de gevel, zodat condensvocht niet of nauwelijks langs de gevel kan druipen.

Het toegepaste kliksysteem maakt een eenvoudige montage en demontage van de afdekkoppeling mogelijk. De verbindingsplaatjes kunnen in dezelfde kleur als de aluminium profielen worden gemoffeld. Een belangrijk verschil met vergelijkbare systemen is dat de EDPM afdichtingsband iets onder het profiel uitsteekt. Bij het vastklikken wordt de afdekkoppeling in de afdichtingsband gedrukt, zodat geen vocht tussen de afdekkoppeling en het aluminium profiel kan dringen. Ook aan de kopse kanten van het profiel steekt de afdichtingsband enigszins uit, zodat het waterdicht aansluit op de afdichtingsband van het naastgelegen profiel.

Van belang is verder dat het systeem voldoet aan de doelstelling en richtlijnen van DuBo (Duurzaam Bouwen) en IFD (Industrieel Flexibel Demontabel bouwen). Het systeem is volledig demonteerbaar: de toegepaste materialen kunnen bij sloop worden gescheiden en vervolgens worden hergebruikt of worden gerecycled.
De Solotrim kan worden geleverd in aanzichthoogten van 60, 80, 100 en 120 mm. Het staartstuk is 45 mm en de standaard lengte is 2500 mm. De Solotrim is leverbaar in brute, geanodiseerde en gemoffelde uitvoering. Gemoffeld is elke gewenste RAL-kleur mogelijk.

meer info: Roval Aluminium BV

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

Innitac -only quality has a future

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb