met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

30 maart 2005

Forse toename concurrentie in de bouw verwacht

De komende jaren zal de concurrentie tussen bouwbedrijven fors toenemen, mede doordat een sterke groei van de bouwproductie uitblijft (twee procent per jaar). Dit blijkt uit studie door het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB). Concurrentie enkel op prijs biedt echter geen enkele prikkel om de zo noodzakelijke vernieuwing in de bouwsector te realiseren. De oplossing moet daarom worden gezocht in nieuwe samenwerkingsvormen, die leiden tot een betere prijs-kwaliteitverhouding voor opdrachtgevers en die een stimulans vormen voor bedrijven om verder te innoveren.
 
Bouwend Nederland Regio Oost organiseert rondom dit thema op donderdag 31 maart aanstaande een congres met als titel “Gezonde Concurrentie”. Inleiders zijn Bouwend Nederland voorzitter mr.drs. Elco Brinkman, hoogleraar Universiteit Twente prof.dr.ir. André Dorée en prof.drs. Adri Buur, directeur van het EIB.

Genodigden zijn opdrachtgevers en opdrachtnemers in de gehele bouwkolom. Zij krijgen tevens de gelegenheid met elkaar in discussie te gaan over de vraag hoe de bouw gezonder kan functioneren.
 
Regionale Regieraad Bouw voor Oost Nederland
De roep om een regionale Regieraad Bouw Oost Nederland op te richten wordt steeds luider. Deze kan in Oost Nederland een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het door de (nationale) Regieraad Bouw gewenste veranderingsproces, dat is gericht op innovatie, transparantie en prijs/ kwaliteitsverhouding. Tijdens het congres zal hierover de laatste stand van zaken gemeld worden.

Bouwcongres Bouwend Nederland Regio Oost

“Gezonde Concurrentie, naar een goede balans
tussen prijs en innovatie in de bouw”


Tijdstip:           donderdag 31 maart 2005, aanvang 14.30
Plaats:            congrescentrum de Hanzehof, Zutphen
 
(t) 055  368 68 68
 

meer info: EIB

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb