met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

31 maart 2005

CLOSOMAT voor veilige, hygiënische en comfortabele toiletcombinaties

CLOSOMAT is een Zwitsers product, dat al meer dan 40 jaar op de markt is.

CLOSOMAT levert producten, waarbij veiligheid, persoonlijke hygiëne en comfort gecombineerd worden in luxe en aan deze tijd aangepaste toiletcombinaties.
Als importeur van CLOSOMAT biedt Sanmedi bv met de modellen Rio of Samoa automatische closetcombinaties, al ruim 20 jaar een uitkomst voor de lichaamsverzorging, speciaal voor diegenen die bij de toiletgang de handen moeilijk kunnen gebruiken. Door de geïntegreerde onderdouche- en droogfunctie is het gebruik van toiletpapier overbodig.

Alle modellen CLOSOMAT geven vooral de personen met een handicap een gevoel van eigenwaarde. Men is niet meer afhankelijk van een huisgenoot of verpleeghulp, maar kan nu zelf handelen. Door het indrukken van de elleboogtoets kunnen de functies voor het doorspoelen van het toilet, alsmede die van de onderdouche en föhn geactiveerd worden. Verschillende soorten afstandsbediening en voetbediening (pneumatisch) zijn bij alle modellen mogelijk. De licht te bedienen drukknop kan op een toiletsteun of op de muur bevestigd worden.

Naast de CLOSOMAT Rio en Samoa, is de Care-markt uitgebreid met de CLOSOMAT Palma Vita (staand model) of Lima Vita (wandhangend model), eveneens compleet automatische closetcombinaties met een eigentijdse uitstraling. Deze modellen zijn eenvoudig te onderhouden en uitgevoerd met een warm water onderdouche, voorzien van een ingebouwd pompsysteem dat zorgt voor constante waterdruk, en een föhn voor warme luchtdroging. Optioneel uit te breiden met een maternity onderdouche (bidet-functie).

Aan het assortiment van CLOSOMAT is ook de CLOSOMAT Palma Plus (staand model) of Lima Plus (wandhangend model) toegevoegd, een zeer luxueus, compleet automatische closetcombinatie, leverbaar in diverse kleuren. Bij de PLUS-modellen kan de douchestraal tijdelijk sterker worden gemaakt door een traploos verstelbare hendel aan de linkerzijde van het apparaat licht naar boven te trekken. Bovendien zijn de PLUS-modellen uitgerust met een geurafzuig-systeem met koolstoffilter, een comfortzitting en een automatische douchearm reiniging. Het keramiek is vervaardigd uit Wondergliss, waardoor vuil zich minder snel hecht en de CLOSOMAT zeer eenvoudig te reinigen is.

Zowel de CLOSOMAT Vita- als Plus-modellen kunnen naast de pneumatische afstandsbedieningen worden voorzien van een draadloze infrarood-afstandsbediening, stabilisatiebeugels voor de zitting en een zachte zitting.

Bij diegene bij wie het opstaan van of gaan zitten op de toiletpot wat moeilijker wordt, is het mogelijk om het elektrisch hoog-laag systeem van CLOSOMAT toe te passen in combinatie met de CLOSOMAT Rio, Lima Vita of Lima Plus. Deze hoog-laag frames zijn leverbaar als inbouw-of voorzetelement. De elektrisch verstelbare hoog-laag frames zijn ook toepasbaar voor universele duoblocs.

De CLOSOMAT douche-wc’s onderscheiden zich van alle andere douche-wc’s, doordat het toilet wordt doorgespoeld zodra de onderdouche in werking gesteld wordt. Dit is een simpele, hygiënische oplossing die vervelende geurtjes tot een minimum reduceert en voorkomt dat fecaliën aan de toiletpot blijven plakken.

Bron: Sanmedi BV

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb