met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

4 april 2005

VBI FlexCasco: naast vloeren nu ook complete casco’s

In de bouw anno 2005 staan kopers/huurderswensen meer dan ooit centraal. Het ontwerp van de gevel mag dan in de meeste gevallen vastliggen, de indeling van de binnenruimte is steeds vaker optioneel. De aanleg van het individueel aanpasbaar leidingwerk vormt daarbij een complicerende factor. De installateur verricht nu veel installatiewerkzaamheden in de ruwbouwfase, waardoor in een vroeg stadium kopers/huurderswensen bekend moeten zijn.

VBI heeft grote ervaring met industrieel bouwen en het anticiperen op kopers/huurderswensen. De ontwikkeling van het FlexCasco is daar opnieuw een bewijs van. Doordat VBI nu sleufbare wanden heeft met leidingruimtes die in het werk zijn aan te boren, kan, in combinatie met de VBI Leidingvloeren, een compleet casco aangeboden worden. Het maakt de weg vrij voor bouwer, ontwerper en koper/huurder om de woning vrij in te delen. Ruwbouw en afbouw zijn definitief van elkaar te scheiden. Die flexibiliteit van indeling blijft ook na verloop van jaren bestaan. Het is een kwestie van de binnenwanden verplaatsen en het leidingplan aanpassen en de woning kan weer jaren mee.

Drie varianten
Om voor iedere situatie de meest geëigende oplossing te kunnen bieden, onderscheidt VBI drie varianten: FlexCasco Basis, FlexCasco Extra en FlexCasco Totaal.

Het VBI FlexCasco-Basis koppelt de voordelen van de VBI Leiding-/Appartementenvloer aan sleufbare prefab wanden, die voldoen aan de huidige geluidseisen. In de wanden kunnen gemakkelijk sleuven worden gefreesd. Leidingen kunnen op iedere gewenste plaats worden aangebracht. Ook is in de vloer een voorziening opgenomen voor de doorkoppeling wand/vloer.

In het FlexCasco-Extra worden de voordelen van de basisoplossing uitgebreid door de wanden om de 60 cm fabrieksmatig te voorzien van verticale kanalen, die ruimte bieden voor verticale verdeling van elektra en/of communicatieleidingen. Er hoeft niet meer gesleufd te worden. Voor het plaatsen van wandcontactdozen is het aanboren van de verticale kanalen, in de afbouwfase, voldoende.

De hoogste graad van flexibiliteit wordt gerealiseerd met het VBI FlexCasco-Totaal. Naast de verticale leidingkanalen zijn de wandelementen in deze variant aan de onderzijde voorzien van een 30 mm diepe sponning, die ruimte biedt om kabels weg te werken achter een plintgootsysteem. Aanpassingen en uitbreidingen zijn in de afbouwfase, dan wel in een later stadium, mogelijk door het aanboren van de aanwezige verticale kanalen, het plaatsen van wandcontactdozen en bekabeling via het horizontale plintgootsysteem.

meer info: VBI Verkoopmaatschappij BV

bron: AEC Info

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb