met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

9 april 2005

De kleine lettertjes van Nedstat - netstatistieken lock in

Nedstat is aanbieder van bezoek-statistieken van pagina's en sites op het internet die klanten met de kleine lettertjes in een overeenkomst probeert te binden. Via een abonnement verleent Nedstat diensten om een of meerdere pagina's te tellen. Daarbij worden de resultaten weergegeven in de vorm van staafdiagrammen etc. Er zijn echter meerdere aanbieders van dergelijke diensten. Als je wil overstappen naar een andere aanbieder dan treedt een zogenaamde 'lock in' in werking. Je komt niet zomaar van Nedstat af. De kleine lettertjes geven aan dat een opzegging alleen kan ingaan als je drie maanden voor het aflopen van het abonnementsperiode schriftelijk opzegt.

En dat is nu jammer, want een dag te laat en je zit er weer een jaar aan vast. Dat maakt vele klanten kopschuw om zo'n abonnement te nemen. Bouwweb heeft daar dan last van, want hoewel Bouwweb die kleine letterjes niet kent (en dus geen lock in hanteert) zijn potentiele klanten toch benauwd om een dergelijk contract aan te gaan. Er zijn immers zoveel diensten die via het net worden aangeboden en als je er niet makkelijk van af komt dan zit je binnen de korste keren met een aantal diensten die je eigenlijk niet (meer) wilt.

Het is veel krachtiger om robuust zaken te doen. Wordt de dienst niet meer aangeboden dan moet je makkelijk van het contract af kunnen, ook al zeg je een dag voor het verstrijken van de contractperiode op.

Nedstat bewijst met hun kleine lettertjes andere dienstverleners op het net geen goede dienst.

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb