met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

12 april 2005

Knauf Plafonds

Knauf AMF, specialist in plafondsystemen, breidt zijn productiecapaciteit uit

Knauf AMF GmbH & Co.KG, specialist in plafondsystemen, breidt zijn productiecapaciteit aanzienlijk uit. Toch is de eerste bedoeling niet massaproductie. De firma mikt vooral op de verdere ontwikkeling van speciale producten.

Knauf AMF is actief in de fabricatie en distributie van plafondsystemen. De panelen verenigen, bijkomend aan het esthetisch aspect van iedere plaatdessin, drie belangrijke eigenschappen in één plafond: geluidsabsorptie, geluidsisolatie én brandwering. Tegenwoordig is de Duitse producent niet alleen de vooraanstaande specialist in ‘tailor made’ projectoplossingen op maat van de klant, maar is ondertussen eveneens uitgegroeid tot een kei in de productie van Harde mineraalvezelplaat.

Het belangrijkste product van Knauf AMF is de mineraalvezelplaat waarvan het kernmateriaal bekend is onder de naam “Thermatex”, een akoestisch en brandwerend mengsel op basis van hoofdzakelijk rotswolvezels, kaoline en perliet. Het plaatdessin is meestal wit, en/of kan op vraag worden gekleurd. Mooi voordeel is dat deze platen niet luchtporeus zijn en dus geenszins last hebben van het “Filtereffect” (d.i. een onregelmatige, vlekkerige en snel optredende zichtzijde-vervuiling die vooral kan ontstaan bij luchtporeuse plafondplaten.)
Meerdere plaatdessins kunnen met gaatjes worden voorzien ten behoeve van de verhoging van de akoestische absorptie.

Knauf AMF kan met Thermatex, homogene plaatdikten maken tot 40 mm. Deze dikkere platen kennen toepassingen in plafonds met een gemaximaliseerde overlangs-geluidsisolatie. In Duitsland ontwikkelde AMF hiermee een reeks “super”-plafonds met brandweerstand (F30 tot F90) van niet alleen van beneden naar boven maar ook, én tegelijkertijd, een omgekeerde Een regelgeving die zijn oorsprong vindt in een grote brand die woedde op de luchthaven van Düsseldorf.

Het paradepaardje onder de harde mineraalvezelplaten van AMF is de “Kombimetall”-plaat: een op maat gefreesde kern van Thermatex is onderaan bekleed met een gelakte en geperforeerde metaallaag. Daardoor zijn “Kombimetall”-platen stootvast. Bovendien bieden zij een brandbestendigheid van 2 uren volgens de DIN-normen en is de overlangse geluidsisolatieisolatie 42 dB, met een geluidsabsorptiecoëfficiënt van 0,70 NRC (Noice Reduction Coefficient). Ten behoeve van kantoorgebouwen heeft AMF ondertussen meerdere oplossingen die deze laatste eigenschappen in één plafond combineren, zoals “Thermacoustic” en “Silence Alpha”, die daarom toelaten van te besparen op geluidsschotten boven de wanden. De bouwheer is hiermee terecht tevreden: indien na werken boven het plafond door derden, het plafond opnieuw aaneensluitend toegelegd is, zijn alle eigenschappen van akoestiek en brandbescherming terug aanwezig. Eenvoudige visuele controle na de werken volstaat dus !

Knauf AMF deed zijn huiswerk en heeft diverse brand-en akoestische attesten, waarvan meerdere volgens NBN en NEN ! De producten zijn bij normaal gebruik ongevaarlijk, wat wordt gewaarborgd door een controle door het RALInstituut.

bron : Knauf AMF Plafonds

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb