met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

23 april 2005

Kies voor zekerheid; kies voor test- en meetapparatuur van Benning!  

Benning, leverancier van test- en meetapparatuur heeft het assortiment uitgebreid met nieuwe test- en meetapparatuur in de vorm van nieuwe testers (Duspol’s), digitale multimeters en stroomtangen.

Vanaf 1 juli 2004 moeten 2-polige spanningstesters voor laagvolt spanningsnet tot 1.000V voldoen aan de nieuwe internationale norm IEC/EN 61243-3. De nieuwe Benning Duspol’s, die aan deze norm voldoen, zijn:

  • Duspol digital,
  • Duspol analog,
  • Duspol expert,
  • Duspol master,
  • Duspol combi en de
  • Duspol compact.

Enkele functies (afhankelijk per type) zijn: trilalarm voor veilige spanningsherkenning, lastinschakeling via twee membraandruktoetsen, testen van een 30mA aardlekschakelaar, akoestische en optische doorgangstest d.m.v. zoemer en LED/LCD, veilige enkelpolige fasetest, nauwkeurige verlichting van het meetpunt, slagvast, stofdicht en spatwaterdichte behuizing (IP64), automatisch via een lichtsensor geactiveerde LC-display verlichting.

Digitale multimeters MM8, MM9, MM10 en MM11. De meters hebben een handzame en compacte behuizing, uitstekende prestatiekenmerken en een veelvoud aan functies. Afhankelijk per type onderscheiden de nieuwe meters zich o.a. door: hoogste meetcategorie Cat IV 600V (maakt metingen mogelijk direct aan de bron van de laagspanningsinstallatie), effectieve meetwaarde TRUE RMS (zorgt voor nauwkeurige en reproduceerbare meetwaarden), optische RS 232-infrarood-interface (zorgt voor de meetwaardeoverdracht naar de PC/laptop), handzame compacte behuizing, levering inclusief software Benning PC-Win.

Stroomtangen CM4, CM5, CM6 en CM7. De nieuwe stroomtangen zijn praktijkgericht, multifunctioneel en hebben een groot prestatievermogen. Ze kenmerken zich (afhankelijk per type) o.a. door: TRUE RMS-meetmethode (voor industriële toepassingen), veilige stroommetingen tot 1.000A AC/DC, hoogste meetcategorie IV 600V, LC-Display met achtergrondverlichting (voor duidelijke weergave van de meetwaarden).

Tritest control.
De nieuwe Tritest control is een draaiveldrichtingtester om de draaiveldrichting in draaistroomnetten aan te geven. De Tritest control duidt de fasespanningen L1, L2 en L3 aan en heeft een “rechts-” en “linksdraaiveld”. Het spanningsbereik is 400 – 690V (50 – 60Hz). Tevens is de tester inclusief veiligheidsmeetpennen en krokodillenklemmen en heeft een zaklampfunctie met LED.

Benning zet met de nieuwe Duspol’s, digitale multimeters en stroomtangen met betrekking tot veiligheid en functionaliteit wereldwijd nieuwe progressieve maatstaven.

Bron: Bricsnet

Meer info: Gunneman BV

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb