met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

16 mei 2005

Ophoging kaden in Middelaar en Gennep op 1 juni 2005 van start

Op woensdag 1 juni vindt om 15.00 uur de officiële start van de werkzaamheden aan de groene kaden in Gennep en Mook & Middelaar plaats. Rijkswaterstaat Maaswerken, de gemeente Gennep, de gemeente Mook & Middelaar en Waterschap Peel en Maasvallei steken dan op officiële wijze de schop in de grond. Locatie is de kade bij de Kopseweg in Middelaar. Belangstellenden zijn van harte welkom.Aannemersbedrijf Ploegam voert in opdracht van Rijkswaterstaat Maaswerken de kadeophoging uit. Hij begint in Middelaar en werkt van daaruit naar het zuiden toe, via Milsbeek, Ottersum en Gennep tot aan de Hoofdstraat in Heijen. In de afgelopen weken is het werkterrein ingericht. Vanaf nu tot in september vindt het daadwerkelijke ophogen van de kaden plaats.

Hoogwaterbescherming
De ophoging van de kaden is één van de maatregelen die wordt uitgevoerd in het kader van project De Maaswerken. In 2005 en 2006 worden in de gemeenten Roermond, Venlo, Gennep en Mook & Middelaar de kaden opgehoogd om de bevolking beter tegen hoogwater te beschermen. De overstromingskans wordt teruggebracht van gemiddeld eens in de 30 à 50 jaar naar gemiddeld eens in de 250 jaar.
Rijkswaterstaat Maaswerken werkt hierbij nauw samen met de waterschappen, aangezien de kaden straks hun eigendom worden.

Over de exacte planning van de werkzaamheden en wat dit betekent voor direct omwonenden wordt nader bericht via publicaties in de lokale krant en de website

Meer informatie
Voor meer informatie over de ophoging van de kaden en/of project De Maaswerken in het algemeen, kunt u contact opnemen met Sacha Maas, Rijkswaterstaat Maaswerken Bureau Communicatie, tel. (043) 387 03 10.

meer info: de Maaswerken

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb