met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

30 mei 2005

Architectuurbiënnale Awards uitgereikt

In Rotterdam zijn het afgelopen weekeinde voor de tweede keer de Architectuurbiënnale Awards uitgereikt. Rijksbouwmeester Mels Crouwel overhandigde de Awards voor Best Presentation, Best Entry en de Special Award.

 

Biennale Rotterdam  
from left to right: Mels Crouwel (Government Architect of the Netherlands), Elena Chevtchenko (Supersudaca), Adam Kurdahl (Spacegroup), Felix Madrazo (Supersudaca) and Manuel de Rivero (Supersudaca).

De Award voor Best Presentation werd gekozen uit de tentoonstelling De Hollandse Waterstad en uitgereikt aan Spacegroup voor hun maquette van Catamaranstad. Spacegroup ontwierp een tijdelijk zomerverblijf voor zeilers en andere sporters op een zandbank voor de kust van Goeree. “De maquette prikkelt de fantasie, maakt de bezoeker nieuwsgierig en is prachtig uitgevoerd in verschillende lagen die leiden naar een aaneenschakeling van nieuwe ontdekkingen”, aldus de jury, die bestond uit

 • voorzitter Reyn van der Lugt
  (hoofd tentoonstellingen Nederlands Architectuurinstituut),
 • Kees Kaan
  (Claus en Kaan Architecten),
 • Bart Lootsma
  (architectuur theoreticus) en
 • George Brugmans
  (directeur Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.

De Special Award werd toegekend aan Ed Taverne. “Het wetenschappelijk constant hoogstaande oeuvre van Ed Taverne is een belangrijke bron van inspiratie geweest voor de curator en de staf van de tweede Architectuur Biënnale”, vond de jury. De Award voor Best Entry werd gekozen uit de tentoonstelling Mare Nostrum en gewonnen door Supersudaca! voor hun project over het Caribisch gebied. De jury: “Zij zijn erin geslaagd een enorme hoeveelheid nieuwe informatie over te brengen over stedelijke, sociale, economische en culturele gevolgen van massatoerisme, in een relatief arme, maar erg mooie regio, door een erg effectieve, heldere en aantrekkelijke presentatie.”

bron: Biënnale Rotterdam

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb